HomeCultuurOok Amstelveens onderzoek naar rol bij onteigening Joods vastgoed

Ook Amstelveens onderzoek naar rol bij onteigening Joods vastgoed

AMSTELVEEN – In navolging van negen Noord-Hollandse gemeenten rond Alkmaar laat ook Amstelveen onderzoek doen naar de rol bij de onteigening van Joods vastgoed en naheffingen aan Joodse inwoners in en na de Tweede Wereldoorlog. 

“Goed initiatief om onderzoek te doen naar de onteigening van Joods vastgoed. Ruim 400 Joden uit de gemeente Amstelveen zijn in de oorlog vervolgd en 166 zijn nooit meer teruggekomen. Daarom opdracht gegeven aan onze ambtenaren om ook een onderzoek te starten,” laat wethouder Raat op twitter weten.

De laatste jaren wordt in Amstelveen steeds meer aandacht besteed aan de groep Amstelveense Joden die de Tweede Wereldoorlog hebben moeten meemaken. Zo is de website ‘Nooit meer teruggekomen’ gelanceerd en kwam op de Amsterdamseweg een monument met dezelfde naam. Hierop worden de 166 Joodse Amstelvener die de Holocaust niet hebben overleefd herdacht.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS