HomePolitiekOnze gemeente nu ook grote jongen: Amstelveen als 41ste lid toegelaten tot...

Onze gemeente nu ook grote jongen: Amstelveen als 41ste lid toegelaten tot G40

De gemeente Amstelveen wordt per 1 juli toegelaten tot de G40, een netwerk van ̶4̶0̶ ̶ 41 middelgrote gemeenten. Doel is om kennis uit te wisselen en gezamenlijk beter invloed uit te kunnen oefenen op kabinetsbeleid. De naam van het netwerk blijft G40.

Op de site van het G40-netwerk wordt Amstelveen een warm welkom geheten. “We zien het als een mooie versterking van ons netwerk en heten Amstelveen dan ook van harte welkom!”

De verschillende gemeentelijke beleidsterreinen zijn binnen het netwerk ondergebracht in drie pijlers; de Sociale Pijler, de Pijler Economie en Werk en de Fysieke Pijler. Iedere pijler heeft een werkprogramma. Het G40-stedennetwerk heeft ook een belangrijke rol waar het gaat om kennisuitwisseling. Het netwerk biedt naar eigen zeggen een breed platform voor kennisuitwisseling tussen de steden onderling.

Reeds lid van de G40 zijn: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerlen, Helmond, Hengelo, ’s-Hertogenbosch, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Sittard-Geleen, Schiedam, Tilburg, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS