Home112Onderzoek naar overleden man Waardhuizen heropend

Onderzoek naar overleden man Waardhuizen heropend

AMSTELVEEN – Het onderzoek naar het overlijden van de 69-jarige Hans van de Ven is door justitie heropend. Dit nadat goede bekenden van het slachtoffer zich vastbeten in de zaak en nieuwe informatie naar boven kregen.

Misdaadverslaggever Koen Voskuil van het Algemeen Dagblad meldt dit vandaag. Ze hebben gesproken met de betrokkenen van deze zaak.

Op woensdag 5 februari 2020 staat de politie bij een woning aan de Kotter in Waardhuizen. Er is een tip binnen gekomen dat er een voortvluchtige vrouw zou verblijven in het huis. Als de politie aanbelt, probeert de voortvluchtige vrouw te vluchten via de achtertuin. Daar staan echter alweer twee agenten klaar om haar aan te houden. Als agenten verder onderzoek doen, vinden ze de 69-jarige Amstelvener dood in bad.

De politie vind de omstandigheden uitermate verdacht en start een onderzoek. De Forensische Opsporing komt ter plaatse en een schouwarts doet onderzoek. Deze concludeert eigenlijk direct dat het gaat om een natuurlijke dood. De politie sluit daarop het onderzoek. In de media deelt de politie dan ook dat Van de Ven een natuurlijke dood is gestorven.

Nabestaanden vertrouwen het niet

Meerdere details uit het politieonderzoek roept vragen op bij nabestaanden. Ze schakelen experts in en er wordt een autopsie verricht. In eerste instantie komt daaruit ook weer naar voren dat het zou gaan om een natuurlijke dood. Uit verdere analyse van de gegevens corrigeert het Amsterdam UMC het eerder uitgegeven autopsierapport en wordt ‘doodsoorzaak onbekend’ toegekend.

Politie en justitie hebben het onderzoek ondertussen heropend. Onderzocht wordt of Hans van de Ven door een misdrijf om het leven is gekomen en of de aangehouden vrouw, de 62-jarige Anique B., een rol heeft gespeeld in het overlijden.

Meer details en het verloop van het onderzoek is te lezen op de site van het Algemeen Dagblad in het artikel en de podcast van misdaadverslaggever Koen Voskuil.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS