Home Amstelveners Onderzoek naar gezondheid en leefstijl jongvolwassen Amstelveen

Onderzoek naar gezondheid en leefstijl jongvolwassen Amstelveen

AMSTELVEEN – De GGD Amsterdam is gestart met een onderzoek naar de (mentale) gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen. De onderzoeksresultaten worden in het najaar van 2021 verwacht en online gepubliceerd.

Wethouder Frank Berkhout van onderwijs en jeugd, roept jongeren op om mee te doen aan het onderzoek. ‘We denken dat de coronamaatregelen en de lockdown grote invloed hebben gehad op jongvolwassenen in de leeftijdsfase van 16 – 25 jaar. Hoe groot die effecten zijn en op welk vlak ze precies liggen, dat willen we zo goed mogelijk in beeld krijgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongvolwassenen meedoen.’

De resultaten van het onderzoek helpen de gemeente en de GGD bij het opstellen van hun volksgezondheidsbeleid. Ook voor andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen is deze informatie belangrijk. 

Aandacht voor corona

Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over mentale en lichamelijke gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, beweging, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Specifiek is er aandacht voor de effecten van de coronacrisis op deze thema’s. 

Iedereen tussen de 16 en 25 jaar in Amstelveen kan meedoen. Door mee te doen maak je kans op een bol.com waardebon of een JBL Bluetooth-speaker. Aanmelden kan via www.ggd.amsterdam.nl/jv2021. Hier vind je ook meer informatie over het onderzoek. 
Mobiele versie afsluiten