Home 112 Ondanks klachten bewoners: vlaggen blijven in Amstelveen gewoon hangen

Ondanks klachten bewoners: vlaggen blijven in Amstelveen gewoon hangen

Ondanks dat meerdere bewoners zich ergeren aan de vele omgekeerde vlaggen die in Amstelveen hangen, worden deze niet weggehaald door de gemeente. “Er wordt alleen gehandhaafd als de openbare orde of veiligheid in het geding is,” aldus een gemeentewoordvoerder.

Op sociale media wordt door Amstelveners veelal met afkeer gereageerd op de vlaggen die omgekeerd zijn opgehangen. Overigens weten de acties ook sympathie op te wekken.

Hoogwerkers

Via de nieuwsapp van AAN!/NH vraagt een bewoner zich af of de verkeersveiligheid niet in het geding is geweest bij het ophangen van de vlaggen in hoge lantaarnpalen. “Je zou verwachten dat opgetreden wordt tegen de aanbrengers die dit met een hoogwerker moeten hebben gedaan. Overal op de kruisingen hangen camera’s dus dat zou niet moeilijk moeten zijn.”

De gemeente laat desgevraagd weten dat zij niet over videobeelden beschikt en verwijst door naar de politie. Een politiewoordvoerder van het korps Amsterdam-Amstelland zegt dat het ophangen van de vlaggen geen reden is om videobeelden te bekijken. “Pas er bijvoorbeeld puin op de weg wordt gestort met als gevolg levensgevaarlijke verkeerssituaties doen we dat wel.”

Mobiele versie afsluiten