HomeSchipholOndanks chaos en beperkingen Schiphol toch Europa's drukste luchthaven

Ondanks chaos en beperkingen Schiphol toch Europa’s drukste luchthaven

Schiphol was vorige week de drukste luchthaven van Europa. Er waren gemiddeld 1.246 vluchten per dag, waarmee Schiphol de giganten Istanbul, Parijs Charles de Gaulle, Frankfurt en Londen Heathrow achter zich liet. Dat meldt Eurocontrol. Schiphol is wel vaker de grootste van Europa geweest, maar de lijstaanvoering van afgelopen week valt op vanwege de beperkingen in passagiers en vluchten door de aanhoudende chaos.

Een Boeing 737 van KLM stijgt op vanaf de Buitenveldertbaan van Schiphol

Twee weken geleden maakte Schiphol bekend het aantal vertrekkende passagiers minstens tot april te gaan beperken, omdat het maar niet lukt om genoeg beveiligingspersoneel in te roosteren. Schiphol wil met minder passagiers in de vertrekhal zoveel mogelijk chaos en lange wachtrijen voor de beveiligingscontrole voorkomen.

Of Schiphol ook deze week de drukste luchthaven zal zijn, wist een woordvoerder nog niet. Het gemiddeld aantal vluchten ligt komende week weer wat lager: Schiphol verwacht er 1.182 per dag. Schiphol kon ook nog geen voorspelling doen voor de herfstvakantie die na vandaag voor onze provincie en de rest van het noorden van het land begint.

Niet gegroeid

Dat Schiphol nu de drukste luchthaven van Europa is, komt niet door de groei van het aantal vluchten op het vliegveld. Sterker nog, er waren vorige week minder vluchten (1.246) dan de week ervoor (1.271). Omdat voormalig koploper Istanbul van 1.300 naar 1.206 is gedaald, voert Schiphol nu de lijst van drukste luchthavens aan.

Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS