HomeAmstelvenersOekraïense kinderen genieten samen met buurtsportcoaches van sportieve activiteiten

Oekraïense kinderen genieten samen met buurtsportcoaches van sportieve activiteiten

AMSTELVEEN – AmstelveenSport is begonnen met activiteiten voor Oekraïense kinderen. De Beweegbus komt nu twee keer in de week naar de plaats waar zij verblijven.

De kinderen kunnen dan met elkaar onder begeleiding van de buurtsportcoaches buitenspelen met het diverse sport- en spelmateriaal wat aanwezig is in de bus. “Gelijk de eerste les was al een groot succes. Kinderen keken eerst aarzelend naar de stepjes, ballen en dergelijke, maar al heel snel waren ze met elkaar aan het voetballen, stoepkrijten, touwtje springen, steppen enzovoort,” zegt een van de sportcoaches.

Bij vertrek werden de buurtsportcoaches bedankt met een dikke knuffel en bij de tweede les op dezelfde manier verwelkomd. Tijdens de activiteiten voor de kinderen zullen er ook beweeglessen voor de Oekraïense volwassenen gegeven worden.  

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS