HomeAmstelvenersOBS Piet Hein en Florencius International school strijden voor educatief verkeersplein

OBS Piet Hein en Florencius International school strijden voor educatief verkeersplein

AMSTELVEEN – De scholen OBS Piet Hein en Florencius International Amstelveen maken kans op één van de twaalf ANWB verkeerspleinen. Dit initiatief van ANWB moet ervoor zorgen dat jonge basisschoolkinderen in een veilige omgeving op spelenderwijze ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties. Tot 10 juni aanstaande kunnen mensen stemmen op hun favoriete school.

Bij het aanmelden moesten de basisscholen een motivatie geven. Op de website van ANWB wordt de locatie Dr. Schaepmanlaan van OBS Piet Hein aangedragen. Leerlingen worden hier geconfronteerd met meerdere gevaarlijke verkeerssituaties. Zo ligt de school aan een klein doodlopende zijstraat van de Amsterdamseweg. Ook komen veel leerlingen via het Kazernepad waarbij een gevaarlijk oversteekpunt met de Graaf Aalbrechtlaan op de route staat.

Voor de particuliere Florenciusschool zou het een mooie toevoeging zijn op hun onderwijsaanbod. De school heeft veel internationale leerlingen, die behoefte hebben aan goede verkeerslessen. Daarnaast ontstaan tijdens het spelen al verkeerssituaties, wanneer kinderen gebruik maken van steppen, go karts en skelters.

In totaal hebben zich meer dan 300 scholen aangemeld. Via de website van ANWB kan worden gestemd op een van de scholen, waarna een top drie per provincie wordt gevormd. Uiteindelijk bepaalt de Adviescommisie van het ANWB Fonds aan de hand van deze top drie wie er wint.

Foto('s):PxHere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS