Home112Nullahs (9) huis brandde uit, De Cirkel zamelt drie mille in voor...

Nullahs (9) huis brandde uit, De Cirkel zamelt drie mille in voor nieuwe slaapkamer

AMSTELVEEN – Basisschool De Cirkel heeft duizenden euro’s ingezameld voor Nullah van der Velde uit groep 6, bij wie vorige week thuis brand woedde. Met het geld kan de jongen zelf nieuwe spullen voor zijn slaapkamer uitzoeken, zo is de gedachte.

Afgelopen maandag ging de woning van het gezin Van der Velde aan de Orion na kortsluiting in de meterkast grotendeels in vlammen op. 

Een van de bewoners ademde rook in en moest daarvoor worden behandeld. De brandweer redde de chihuahua van het gezin uit de woning, die na toediening van zuurstof wel weer op z’n pootjes kon staan.  Door de grote schade op de begane grond en de eerste verdieping werd de woning onbewoonbaar verklaard. 

Omdat de brand ’s ochtends uitbrak waren veel leerlingen van de naastgelegen basisschool De Cirkel – waar ook Nullah les volgt – getuige. Nota bene op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. 

Lees ook: Hulpactie De Cirkel voor nieuwe slaapkamer leerling Nullah na brand Orion

“Alle kinderen begonnen erover”, vertelt directeur Björn Keetbaas aan NH Nieuws. “Het gaf de start van het schooljaar een heel negatieve ondertoon en was heel tastbaar, dus we wilden graag iets doen om Nullah te steunen”, gaat hij verder. “Dat past ook bij onze school.”

Omdat ook van Nullah’s spullen maar heel weinig kon worden gered, werd besloten een inzamelingsactie te starten. Met 1.500 euro – het beoogde bedrag – zou Nullah dan zelf nieuwe spullen voor zijn slaapkamer kunnen uitzoeken. 

Solidariteit

Al snel stroomden de donaties binnen. “Iedereen is heel lief geweest”, vertelt Keetbaas over de solidariteit van klasgenootjes, ouders en buurtbewoners. “Dat is wat De Cirkel zo mooi maakt.” Ook Nullah’s gezin werd niet vergeten. “Ik heb van familie gehoord dat ze veel spullen en kleding aangeboden hebben gekregen.” 

Inmiddels is er ruim 3.300 euro opgehaald, en heeft de school de inzamelingsactie stopgezet. “We zijn gestopt omdat het streefbedrag al binnen een week was behaald en zelfs verdubbeld”, licht de directeur toe. “Om in coronatijd nog meer te vragen, voelde niet goed.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS