HomeSchipholNoomen (VVD): 'Laten we overlast vliegtuigen verdelen over het hele land'

Noomen (VVD): ‘Laten we overlast vliegtuigen verdelen over het hele land’

AMSTELVEEN – Kees Noomen, fractievoorzitter van de Amstelveense VVD, heeft op Radio 1 gepleit voor verdeling van vliegtuigoverlast over het hele land. Hij is voorstander om Lelystad toch snel te openen. Daarnaast zou veel vliegverkeer naar zee moeten worden verplaatst.

Noomen was zondagavond te gast bij ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke’ en gaf aan dat hij niet tegen de groei van de luchtvaart is, maar dat die groei niet meer in deze regio moet plaatsvinden. “Laten we de pijn verdelen over het hele land,” aldus Noomen die toegeeft dat het vliegverkeer boven Amstelveen de spuigaten uitloopt. “Als je eronder woont is het krankzinnig”

Krankzinnig

Krimp van de luchtvaart vindt Noomen een slecht plan. “Met 200.000 minder vluchten gaan we onze economische positie verliezen in Nederland en dat is ook niet de bedoeling.” Noomen is net als zijn partijgenoot Herbert Raat groot voorstander van een vliegveld in zee. Daarmee zou de economie kunnen groeien en wordt de overlast verplaatst. Tegenstanders van meer vliegverkeer stellen dat een vliegveld in zee veel te duur is (30 tot 40 miljard euro) en dat door de plaatsing windmolens vliegverkeer lastiger wordt.

Beluister hier de uitzending van Dijkstra en Evenblij ter plekk.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS