HomeNatuurNoodzakelijke kap zieke bomen Amsterdamseweg en Broersepark

Noodzakelijke kap zieke bomen Amsterdamseweg en Broersepark

Komende maandag worden er in Amstelveen vier bomen gekapt maar dat is niet zonder reden. De bomen zijn ziek en kunnen andere bomen besmetten.

Het gaat om drie bomen aan de Amsterdamseweg die de iepenziekte hebben. Om verspreiding te voorkomen worden ze 8 augustus gekapt. Zieke bomen zorgen ook vaak voor gevaarlijke situaties bij bijvoorbeeld windvlagen en storm.

Schimmel

“Iepziekte is een schimmelinfectie waardoor een boom snel afsterft. De iepziekte verspreidt zich gemakkelijk van aangetaste bomen naar gezonde bomen. Dat gebeurt door wortelcontact van de bomen en iepenspintkevers die de schimmel dragen,” schrijft de gemeente op de eigen website.

Er wordt ook een zilveresdoorn in het Broersepark gekapt die is aangetast door de harslakzwam. De esdoorn is in dusdanig slechte conditie dat deze om veiligheidsreden gekapt moet worden.

De gemeente kijkt in het najaar of herplanting van deze vier bomen mogelijk is. Meer informatie over het beheer van bomen in Amstelveen lees je op de de pagina Boombeheer van de gemeente Amstelveen.

Foto('s):PXhere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS