HomeAmstelvenersNog veel knelpunten voor schoolgaande fietsers: VVN en wethouder Raat gaan gevaarlijke...

Nog veel knelpunten voor schoolgaande fietsers: VVN en wethouder Raat gaan gevaarlijke routes verkennen

Vandaag zijn de scholen weer begonnen maar er zijn nog veel knelpunten voor fietsende scholieren in Amstelveen. Wethouder Raat riep onlangs een op om deze gevaarlijke punten aan hem te melden. De teller staat al op veertien mails waarbij verschillende locaties worden aangestipt.

Raat tegenover AAN!: ,,Hier een mailtje over de rotonde bij de Lindenlaan/Keizer Karelweg. Daar rijden dagelijks veel scholieren maar de automobilisten naderen vaak met hoge snelheid. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij de op- en afritten bij de Beneluxbaan. Ook daar kreeg ik een mailtje over.’

De meldingen over gevaarlijke punten betreffen heel Amstelveen. Een bekend punt is de oversteek van het Zwarte Pad met de Molenweg. “Een moeder laat mij per mail weten ze haar kind daarom niet alleen op de fiets naar de Roelof Venemaschool laat gaan,” voegt Raat toe.

Stilstaande fietsers op weg

Ook de oversteek aan de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Wiegelweg blijkt een gevaarlijk punt. De verkeerslichten staan daar vrij kort op groen en omdat verkeer op het fietspad langs de Bovenkerkerweg voorrang heeft, blijven gebruikers van (bak-)fietsen regelmatig stilstaan op de rijbaan van de provinciale weg.

Raat, Amstelveense verkeersambtenaren en Ben Westendorp (Voorzitter VVN Amstelveen-Amstelland) gaan nu aan de slag met de meldingen. De twee hebben al beloofd om een keer per maand een knelpunt op de fiets te bezoeken. “Er zijn veel zinnige en praktische reacties binnengekomen. Binnenkort laten we weten welke routes we gaan rijden en of we ook daadwerkelijk wat kunnen doen om Amstelveen veiliger te maken voor fietsers.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS