HomeVerkeerNog even doorbijten: meeste wegwerkzaamheden voor start scholen afgerond

Nog even doorbijten: meeste wegwerkzaamheden voor start scholen afgerond

Valt het jou ook op? Tijdens de zomervakantie worden er best wel veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in Amstelveen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. De werkzaamheden worden juist in de vakantie uitgevoerd omdat het dan wat rustiger is op de Amstelveense wegen. Nog even doorbijten dus, maar de meeste werkzaamheden zijn voor de start van de scholen afgerond.

Om het gemakkelijk te maken, zetten we de wegwerkzaamheden die de komende tijd op til staan, nog even op een rijtje.

Verkeershinder kruising Nesserlaan/Bovenkerkerweg

Tot en met vrijdag 26 augustus wordt ter hoogte van de kruising Nesserlaan/Bovenkerkerweg een zogenaamde voorbelasting aangebracht voor het realiseren van een extra opstelvak. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met in- en uit rijdend  vrachtverkeer.

Afsluiting Vijverlaan

Tot en met vrijdag 26 augustus wordt de Vijverlaan in fases afgesloten i.v.m. herbestratingswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de Molenweg.

Afsluiting Hammerskjöldsingel

Van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 26 augustus is de Hammerskjöldsingel in 1 richting tussen de Rosa Spierlaan en de Beneluxbaan afgesloten i.v.m. het vervangen van de verkeersinstallatie. Verkeer wordt omgeleid via de Bovenkerkerweg, via de Legmeerdijk of via de Noorddammerweg. Het voetpad en (brom)-fietspad ter hoogte van de Beneluxbaan wordt ook afgesloten. Per maandag 8 augustus passeren voetgangers en (brom)-fietsers via de onderdoorgang.

Verkeershinder Burgemeester Colijnweg

Vanaf 15 augustus tot en met begin november is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen. Ter hoogte van de Bleekerskade worden ook damwanden geplaatst. Voor het inhijsen hiervan wordt het verkeerd oor een verkeersregelaar enkele keren stopgezet voor circa 10 minuten.

Afsluiting Melkweg

Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 2 september is de Melkweg tussen de Dr. Willem Dreesweg en Brink afgesloten. i.v.m. de reconstructie van de rijbaan. Verkeer wordt omgeleid via Brink. Voor voetgangers en (brom)-fietsers worden voorzieningen getroffen om de werkzaamheden te kunnen passeren.

Afsluitingen Van Heuven Goedhartlaan

Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zijn er afsluitingen door asfalteringswerkzaamheden:

  • Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Zonnestein en Rozenoord

Verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Lucas van Leydenweg. (Brom)-fietsers worden omgeleid via Strandvliet, Bijdorp en Rozenoord.

  • Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Zonnestein en Selde Rust 

Verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Zonnestein. (Brom)-
fietsers worden omgeleid via Strandvliet, en Zonnestein.

Van maandag 29 augustus tot en met donderdag 1 september zijn er ook afsluitingen door
asfalterinswerkzaamheden:

Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Bijdorp en Rozenoord.

Verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via Zonnestein, Rembrandtweg en Lucas van
Leydenweg. (Brom)fietsers worden omgeleid via Bijdorp, Burgemeester Haspellaan en
Rozenoord.

Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Rembrandtweg en Selde Rust.

Verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Zonnestein. 

(Brom)fietsers worden omgeleid via Duivelandsezijweg, Selde Rust en Strandvliet.

Afsluitingen Schildersbuurt 

Tot en met vrijdag 12 september legt Liander in verschillende fases kabels en leidingen aan 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS