Home112Nog 2 van de 24 mensen vast voor rellen bij feest Amstelveen

Nog 2 van de 24 mensen vast voor rellen bij feest Amstelveen

Van de in totaal 24 mensen die zijn opgepakt voor de rellen bij een feest in Amstelveen zitten er nog 2 vast. Dit duo wordt verdacht van openlijke geweldpleging en heling. De overige 22 worden alleen verdacht van openlijke geweldpleging, zij zijn allen heengezonden.

Grote politieactie met veel aanhoudingen nadat feest escaleert in Amstelveen

De rellen in de buurt van partycentrum De Diamant aan de Touwslagerij werd afgelopen weekend veroorzaakt door een groep Eritreeërs. De groep was niet welkom bij een besloten Eritrees feest.

De politie moest hard ingrijpen toen het mis ging. Tientallen agenten kwamen met honden op het partycentrum af, ook werd de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld om te komen helpen. Dit bleek nog niet zo makkelijk, want zeker honderd jongeren keerden zich tegen de politie. Zo werden agenten met stenen en delen van stoeptegels bekogeld. Een van de relschoppers reed mijn zijn auto op de agenten in. Een agent raakte gewond en moest voor medische hulp naar het ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Sporen vernieling

In de omgeving van het partycentrum hebben relschoppers flink wat vernielingen gepleegd. Tram- en bushokjes moesten het ontgelden en ook in de naastgelegen woonwijk zijn sporen van vernieling te zien.

De politie roept mensen die schade hebben en dit nog niet hadden gemeld op om dit alsnog te doen. De vrijgelaten verdachten krijgen op een later moment te horen hoe hun zaak verder gaat.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS