Noëlle Roorda Amstelveense troef bij Paralympische Spelen Tokio

AMSTELVEEN – In Tokio worden vandaag de Paralympische Spelen officieel geopend. Tijdens dit evenement komt ook de Amstelveense speerwerpster Noëlle Roorda in actie. Zij behoort tot de mondiale top vijf op dit onderdeel en maakt een serieuze kans op een medaille.

Roorda werd geboren zonder rechteronderarm. Al vanaf jonge leeftijd is ze een fanatiek tennisster maar uiteindelijk bleek dat ze op dat gebied niet de absolute top kon halen. Tijdens een open dag voor paralympische sporten werd ze opgemerkt door de bekende atlete Marlene van Gansewinkel. Vanwege Roorda’s lichaamsbouw raadde zij de Amstelveense aan om aan atletiek te beginnen.

Na wat omzwervingen bij onder meer het verspringen bleek dat ze bijzonder veel aanleg heeft voor speerwerpen. Ze heeft zoveel talent dat al snel een plek in de top vijf van de wereld werd bereikt. In juni werd ze zelfs nog Europees kampioen.

De finales voor het onderdeel van Noëlle staan op de rol voor 3 september.

Foto('s):AtletiekUnie
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS