HomeAmstelvenersNieuwe wandelroute door Jac. P. Thijsepark en Amsterdamse Bos

Nieuwe wandelroute door Jac. P. Thijsepark en Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – Wandeliefhebbers kunnen weer een nieuwe wandeling afleggen door onze gemeente. De route genaamd ‘Wild in je tuin’ loopt door het Dr. Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse Bos. Tijdens dit sportieve uitje kun je via een app informatie lezen over de plekken die worden aangedaan. Verder komt er ook een aantal planten en bomen aan bod die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem.

Het gaat dan bijvoorbeeld om de kamperfoelie, hangende zegge of kardinaalsmuts. Planten die op het eerste oog misschien niet zo bijzonder lijken. Maar deze zijn wel degelijk van belang als voedselbron voor insecten, vogels of eekhoorns.

De wandeling is te downloaden via de gratis app ‘IVN routes’. Op de route is informatie te vinden via foto’s en teksten. Hij is ongeveer negen kilometer lang. De navigatie van de app geeft bij minder overzichtelijke kruisingen in het Amsterdamse Bos een seintje hoe men verder kan lopen. In de app staat ook een plattegrond zodat je op een duidelijke manier kunt zien wanneer je welke kant op gaat. Het startpunt voor beide delen van de wandelroute is op de parkeerplaats bij de Oude Karselaan. Het Amsterdamse Bos is toegankelijk per fiets, het Thijssepark alleen met de benenwagen.

Het idee voor de wandeling ‘Wild in je tuin’ is ontstaan in samenwerking met de Hortus Amsterdam en is ontwikkeld door de gemeente Amstelveen (Natuur- en MilieuEducatie), gemeente Amsterdam & IVN Amsterdam.

Wethouder Floor Gordon (Natuur- en Milieu-educatie): “De wandelroute is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen beide gemeenten. We hopen dat de wandelaars geïnspireerd worden door de mooie natuur en beseffen dat we zorgvuldig om moeten gaan met de natuur en het milieu in onze leefomgeving.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS