Home Aalsmeer Nieuwe eigenaar Citycamping Het Amsterdamse Bos verwacht topseizoen

Nieuwe eigenaar Citycamping Het Amsterdamse Bos verwacht topseizoen

AMSTELVEEN – “Het wordt een topzomer!” Warner de Weerd van Europarcs is er zeker van. Na de overname in maart door Europarcs is Citycamping Het Amsterdamse Bos volop bezig met het verbouwen en het vernieuwen van de camping. “Het gaat een luxe natuurhotel worden met glamping tenten, vakantiewoningen en een camping voor de jeugd.”

Het enthousiasme voor een succesvol seizoen zit ‘m bij de Weerd vooral in het vertrouwen dat komende zomer de internationale reisbeperkingen er steeds verder af gaan. Zo verwacht de camping de komst van veel toeristen uit Europa en zelfs enkele uit de Verenigde Staten. “Amsterdam is een hotspot. Zodra het allemaal opengaat, is het hier relatief vol. Heel simpel.”, stelt de Weerd. Dit zullen echter voornamelijk buitenlandse gasten zijn.

Schaduwvakanties

De steeds verdere versoepelingen van de reisbeperkingen kunnen problematisch uitpakken voor de Nederlandse reisbranche. Er bestaat zorg voor zogenoemde schaduwvakanties, waarbij Nederlanders nu voor de zekerheid iets in eigen land hebben geboekt, maar als de versoepelingen doorzetten deze weer annuleren en alsnog naar het buitenland gaan. De Weerd is voor schaduwvakanties totaal niet bang.“Veel Nederlanders kiezen graag vakanties weg van de stad. Hoe verder weg van Amsterdam, hoe beter. Wij zijn dus vooral afhankelijk van de buitenlandse toeristen.”

Toch heerst er enige onzekerheid over de zomer. Hoewel de camping het altijd redelijk goed volhoudt, zal de bezetting afhangen van de corona maatregelen, de situatie in Nederland en de opties voor de buitenlandse toeristen. De Weerd ziet het hoe dan ook positief in en gaat er niet vanuit dat hij nog allerlei extra coronamaatregelen op de camping moet gaan treffen: “Afgelopen jaar is het bewezen dat vakantieparken hele veilige plekken zijn om te recreëren. Ik verwacht er dus helemaal geen problemen mee.”

Mobiele versie afsluiten