Nieuw kruispunt bij Keizer Karelweg zorgt voor bijzondere taferelen

AMSTELVEEN – De nieuwe kruising van de Keizer Karelweg bij de A9 is vandaag voor het eerst geopend. De verkeerssituatie is compleet vernieuwd en nog niet elke bestuurder is daar aan gewend.

Het kruispunt is een zogenoemde DDI (Diverging Diamond Interchange). De wegen van noord naar zuid en vice versa kruisen elkaar op dit kruispunt. Hierdoor zou het verkeer van- en naar de A9 kunnen oprijden zonder gebruik te hoeven maken van verkeerslichten. Daarmee zou het verkeer makkelijker doorstromen.

Hoe zit dit dan precies?
Waar je vanaf het Keizer Karelplein normaal rechtdoor reed richting Stadshart, wordt je nu ineens geconfronteerd met een hoop borden die aangeven dat je die rijbaan niet op mag. In plaats daarvan moet je met de weg mee naar links. Eenmaal onder het viaduct van de A9 door, kom je weer op je eigen rijstrook.

Sommige automobilisten moeten aan dit geheel nog even wennen. Dat zorgde maandag ook voor diverse bijzondere taferelen. Zo waren er meerdere auto’s die de afslag naar de Burgemeester Rijnderslaan gemist hadden, is de belijning van de Keizer Karelweg in zuidelijke richting nog een beetje dubbel en was het soms gewoon lastig om het juiste stoplicht te volgen.

Nickelas Kok
Nickelas Kok
Bij AAN! ben ik bestuurslid met de focus op techniek en evenementen. Daarnaast vind ik het ook nog ontzettend leuk om verhalen uit Amstelveen te maken, het liefst met de camera.

AANRADERS