HomePolitiekAVANieuw college gaat haast maken met realisatie tiny houses op braakliggend terrein...

Nieuw college gaat haast maken met realisatie tiny houses op braakliggend terrein Kalkbranderij

Het nieuwe college gaat vaart maken met het plan om tiny houses te realiseren op het braakliggende terrein aan de Kalkbranderij in Bovenkerk. Wat wethouder Raat betreft zorgen de nieuwe wethouders ruimtelijke ordening en wonen dat er nog voor het einde van het jaar een plan ligt.

Gonnie van Rietschoten (foto) van Actief voor Amstelveen (AVA) had tijdens de raadsvergadering van woensdag de vraag neergelegd waarom tijdelijke woningen voor bijvoorbeeld Oekraïners wel snel te realiseren zijn maar een door de raad omarmd plan voor tiny houses niet.

Wethouder Herbert Raat kon niet anders dan Van Rietschoten gelijk geven. “Het duurt allemaal veel te lang. Dat vinden wij ook. Maar als er een crisis in het land is, kan alles heel snel. Is er beleid, dan gaat alles tergend langzaam.”

‘Meteen aan de slag’

Raat deed de toezegging dat de tiny houses aan de Kalkbranderij de eerste prioriteit worden van de nieuwe wethouders ruimtelijke ordening en wonen. “Als ik dat zelf word, ga ik er meteen mee aan de slag. Zo niet, dan ga ik de collega’s die verantwoordelijk zijn achter de broek zitten. Er komen ook nog wat financiën bij kijken, maar we moeten dit jaar met een voorstel komen.”

Van Rietschoten is blij met de woorden van Raat maar heeft wel een kanttekening, “Aan die toezegging ga ik de wethouder zeker houden. Toch is het jammer dat er een crisis voor nodig is om mensen wakker te schudden. We hebben er al vaker op gewezen dat er nog niets was gebeurd met onze motie, terwijl de wooncrisis doordendert. We blijven er met AVA bovenop zitten.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS