HomeAmstelvenersNiet-essentiële producten wel op weekmarkt maar 'kom alleen en maak er geen...

Niet-essentiële producten wel op weekmarkt maar ‘kom alleen en maak er geen gezellig uitje van’

AMSTELVEEN – Om het beleid nog onduidelijker en voor sommige ondernemers frustrerender te maken, mogen op weekmarkten niet-essentiële producten worden verkocht. De gemeente Amstelveen volgt dit landelijke beleid en komende vrijdag zijn dus ook non-foodkramen aanwezig.

Overigens is het niet de bedoeling om van het marktbezoek een vrolijk gezinsuitje te maken. Er wordt opgeroepen om alleen te komen, inkopen te doen en dan meteen de markt te verlaten. Het is ook niet de bedoeling om op de markt etenswaren of drinken te nuttigen.

Brede wandelpaden

De opstelling van de markt voorziet in bredere wandelpaden en het dragen van een mondkapje wordt bijzonder op prijs gesteld.

Amstelveenz.nl meldt dat veel Amstelveense ondernemers verbolgen zijn over de gang van zaken. Sommigen pakken de boel wel creatief op zoals de horeca van Abina, Anna en Day Foodbar die gezamenlijk een kraam huren om hun waren aan de man te brengen.

De markt sluit 24 december om 16.00 uur. Op 31 december worden de kramen om 15.00 uur al afgebroken.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS