Home112Negentienjarige Amsterdammer aangehouden in verband met dodelijke schietpartij Hoofddorp

Negentienjarige Amsterdammer aangehouden in verband met dodelijke schietpartij Hoofddorp

AALSMEER – De politie heeft in het onderzoek naar de fatale schietpartij in Hoofddorp afgelopen vrijdag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Amsterdammer, meldt de politie zojuist. Bij de schietpartij kwam de 20-jarige Nassim El Beshouty uit Aalsmeer om het leven. 

De man werd afgelopen dinsdag aangehouden in Amsterdam, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij aan het Leenderbos in Hoofddorp.

Tweede verdachte

Vrijdagavond werd al een 24-jarige man uit Aalsmeer aangehouden. Wat de precieze rol van de twee is geweest wordt nog onderzocht. Beide verdachten zitten nog in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Lees ook: Aalsmeerder (24) aangehouden voor dodelijke schietpartij Hoofddorp

Nassim El Beshouty werd afgelopen vrijdagmiddag neergeschoten op een parkeerplaats bij voetbalclub SV Overbos. Hij overleed even later aan zijn verwondingen. 

Onrust in Hoofddorp

De schietpartij zorgde voor veel onrust in de wijk. Meerdere omwonenden hoorden een aantal knallen. Eén van hen zag een zwarte auto wegscheuren, waarschijnlijk de auto waar de politie even later naar op zoek was. 

Niels van Steijn
Niels van Steijn
Niels van Steijn houdt voor NH NIeuws hoofdzakelijk de gang van zaken in de gemeente Haarlemmermeer in de gaten. Maar hij opereert ook in het gebied Amstelland en signaleert daar nieuws wat voor de Amstelvener interessant kan zijn.

AANRADERS