HomeAmstelvenersNa vele winnaars valt ‘gelukswinkel’ De Posthoorn nu zelf in de prijzen

Na vele winnaars valt ‘gelukswinkel’ De Posthoorn nu zelf in de prijzen

KEIZER KARELPARK – Van heinde en verre komen gelukszoekers naar de Van der Hooplaan in Keizer Karelpark. Al jaren vallen er in de kansspelclub van Hans Poll veel prijzen en jackpots. Deze week viel zijn familiebedrijf zelf in de prijzen. De Nederlandse Loterij overhandigde Poll de Retail Award 2021.

CIGO De Posthoorn verkocht van de 6.000 verkooppunten in 2021 de meeste loten, die ook nog eens gemiddeld de meeste prijzen opleverde. Verslaggever Sander Huisman ging op pad om te kijken hoe Hans Poll bij de top is gekomen.

Al 63 jaar De Posthoorn

Hans Poll staat zelf al ruim 40 jaar in de zaak. Zijn vader begon De Posthoorn aan de Van der Hooplaan zo’n 63 jaar geleden. Toen nog alleen tabaksshop en – zoals de naam al doet vermoeden – postagentschap.

Ook alweer enkele decennia verkoopt de winkel allerlei soorten loten. Poll maakt meteen duidelijk dat het niet alleen zijn verdienste is. Het bedrijf hoort al jaren bij de top als het gaat om aantal verkochte loten. Een verdienste van zijn werknemers, maar ook zijn klanten.

Samenspeelgroepen

Natuurlijk de mensen die losse loten kopen. Maar er zijn maandelijkse wel een 100 klanten die in samenspeelgroepen meespelen. In 2021 kon een groep van 10 spelers zo bijvoorbeeld gezamenlijk 450.000 euro gaan innen bij de loterij.

En dat is maar één voorbeeld van geluksvogels die er een prijs binnensleepten. Poll noemt de hele rij van afgelopen jaar nog eens op. En dat weet de klant ook; vanuit Haarlem, Lelystad en Abcoude komen de klanten hun geluk beproeven. En toen hij in coronatijd binnen een week een webshop had opgezet, kon hij zijn loten ook kwijt aan mensen in Zeeland en Limburg.

Aan de top blijven

Sinds 1 januari 2022 staan de tellers weer op nul. Poll vermoed dat hij bij de top blijft meedraaien, maar concurrenten zijn ook creatief. En hoewel er genoeg dingen in de wereld gebeuren waardoor mensen misschien wat voorzichtiger zijn met geld uitgeven, gaat Hans Poll aan de Van der Hooplaan gestaag verder met zijn succesformules.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in Keizer Karelpark

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS