Home112Mysterieuze 'petrochemische lucht' teistert noordelijke wijken Amstelveen

Mysterieuze ‘petrochemische lucht’ teistert noordelijke wijken Amstelveen

AMSTELVEEN – Veel Amstelveners hebben maandagochtend een mysterieuze hinderlijke lucht waargenomen in de wijken Kostverloren, Bankras, Elsrijk en Patrimonium. De lucht leek verdacht veel op een gaslucht. Anderen spreken tegenover AAN! van een petrochemische lucht.

Het is nog onduidelijk waar de lucht precies vandaan komt. De brandweer laat op Twitter weten dat er diverse meldingen zijn binnengekomen maar dat de oorzaak nog niet duidelijk is. Er is een onderzoek opgestart.

Bij de brandweer werd ook gemeld dat de hinderlijke lucht binnen werd geroken. In dat geval is het advies om de ramen open te zetten en het huis goed te ventileren.

Bij gasnetwerkbeheerder Stedin zijn ook meldingen binnengekomen. Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf de oorzaak vooralsnog niet kunnen achterhalen. Stedin gaat er vanuit dat de lucht ergens anders vandaan komt. Als mensen echt last hebben van de lucht kunnen zij Stedin bellen. Dan komt het bedrijf langs voor een meting.

Update 12 april

Kort nadat de brandweer gisteren over stankoverlast twitterde, namen de meldingen af en konden er geen metingen meer worden verricht, laat een woordvoerder van de brandweer Amsterdam-Amstelland weten. Ook zouden mensen in verschillende gebieden de geur anders hebben omschreven. Daardoor kon er ‘geen eenduidige bron worden vastgesteld’. Gisteren liet de brandweer al weten dat de stank niet afkomstig was Schiphol of passerende vliegtuigen. “Het kan ook een afzuiginstallatie zijn die verkeerd stond afgesteld”, aldus de woordvoerder.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS