Muzikale koningsdagviering in bejaardentehuizen

AMSTELVEEN – Net zoals ieder jaar organiseert Amstelveen Oranje muzikale viering voor de bewoners van bejaardentehuizen in Amstelveen. Op die manier kunnen de bewoners op een feestelijke wijze Koningsdag vieren. Dit jaar was het weer voor het eerst sinds de Corona uitbraak dat de ouderen weer samen kwamen

Maar helemaal zoals vroeger was het ook weer niet. ,,We organiseren dit zo goed als mogelijk binnen de kaders die er zijn.” aldus Brenda van Oeveren, activiteitencoach van Participe. ,,We hebben wel echt geprobeerd om allerlei dingen te doen, maar dit is wel echt wat grootschaliger.”

Optredens

De bewoners krijgen diverse optredens van artiesten en entertainers. ,,Ik begin altijd met een inkommuziekje van Nederlandse meezingers, tijdens het wachten beginnen ze dan mee te zingen, dan vult de muziek het weer aan en dan langzamerhand zijn ze aan het volume gewend.” zegt entertainer Michel van Grinsven.

,,We zijn ook echt enorm blij dat het weer zo meewerkt!” zegt Brenda. De activiteiten vinden hoofdzakelijk buiten plaats. Bij de Luwte op de parkeerplaats en bij Middenhof in de binnentuin. ,,Weer even in het zonnetje, lekker even muziek luisteren en elkaar ontmoeten… Dat is echt te gek zo!” zegt Marjorie Lammers, activiteitenbegeleidster van De Luwte.

Maar hoe weet je of het aanslaat bij de bewoners?

,,Lekker een feestje bouwen! En de graadmeter is natuurlijk dat ik het zelf ook leuk moet vinden. En als ik het zelf naar mijn zin heb en dat uitstraal naar een ander dan is het goed. Als ik zo om mij heen kijk is dat volgens mij gelukt!” glundert Michel van Grinsven.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS