HomeAmstelvenersMogelijk medisch centrum en hospice aan de Lindenlaan-oost

Mogelijk medisch centrum en hospice aan de Lindenlaan-oost

AMSTELVEEN – Op de plek waar vroeger een schoolgebouw aan de Lindenlaan stond in het Keizer Karelpark, tussen Paaskerk en William Boothlaan, komt naar alle waarschijnlijkheid een medisch centrum en hospice.

De gemeente is op het ogenblik in gesprek met de initiatiefnemers van een medisch centrum en een hospice. Om beide initiatieven op elkaar af te stemmen, is een programma van eisen opgesteld. Pas na het sluiten van overeenkomsten kan de definitieve ontwikkeling starten. Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd.

Online bijeenkomst

De gemeente informeert direct omwonenden per brief met daarin een uitnodiging voor een online bijeenkomst voor een toelichting op de bouwinitiatieven. Eventuele wensen en bezwaren die uit de buurtconsultatie naar voren komen, kunnen worden meegenomen in het verdere ontwerptraject dat vooruitloopt op de grondverkoop.

De volgende stap is het sluiten van overeenkomsten met de initiatiefnemers en grondverkoop, waarna de ontwikkeling verder vorm kan krijgen. Stichting Hospice Amsteloever, welke al langer op zoek is naar een geschikte locatie, wil een hospice in huiselijke sfeer bouwen waar straks plaats is voor zes bewoners die in hun laatste levensfase niet thuis kunnen blijven. De huisartsen en fysiotherapeuten kunnen na uitbreiding meer patiënten behandelen en de apotheek die nu gevestigd is aan het Hueseplein kan uitbreiden.

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening): “Op deze gemeentelijke kavel rust een maatschappelijke bestemming. Een hospice en een medisch centrum met huisartsen, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek onder één dak centraal in de wijk Keizer Karel Park voorzien beide in de maatschappelijke behoefte hiernaar.”

Het programma van eisen dat is opgesteld beschrijft uitgangspunten voor onder andere de architectuur, kapvormen, materiaalgebruik, parkeren (op eigen terrein) en de verkeersontsluiting.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS