Home112Mobiele eenheid ingezet na demonstratie Stadshart

Mobiele eenheid ingezet na demonstratie Stadshart

AMSTELVEEN – Ongeveer 150-200 demonstranten kwamen afgelopen zondagmiddag samen op het Stadsplein. Er werd geprotesteerd tegen de Corona maatregelen.

De demonstratie was niet aangekondigd. De politie kwam ter plaatse en hield in eerste instantie alleen toezicht. Zo werd er in eerste instantie opgetreden op versterkte muziek die werd afgespeeld via een speaker. Dit was echter tevergeefs. De groep demonstranten begon vervolgens te lopen richting de Rembrandtweg, via de Van Heuven Goedhartlaan richting de Karel Doormanweg. Hier kwam de politie in actie met de Mobiele Eenheid.

Omdat de groep zich niet aan de anderhalve meter afstand hield en zich verspreidde in de wijk besloot burgemeester Poppens om 15.10 uur in overleg met de driehoek de demonstratie te beëindigen. De politie verzocht de demonstranten vervolgens om huiswaarts te gaan. De meeste demonstranten gaven na enige tijd gehoor aan deze oproep. 

Grimmig

Het optreden van de Mobiele Eenheid zorgde wel kort voor een grimmige sfeer. Demonstranten maakten ruzie met de politie. De politie hoefde geen charges uit te voeren en ook zijn er, voor zover bekend, geen aanhoudingen verricht. De groep was wel even kort ingesloten.

Om 16.00 uur gingen de demonstranten uit elkaar en keerde de rust in de wijk weer terug. De politie heeft nog een tijdje rondgereden, maar het kwam niet tot nieuwe demonstraties.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS