VIDEO: Mishandelde Frédérique vooral boos omdat er nu twee proppen in haar neus zitten

AMSTELVEEN – Frédérique werd maandag in elkaar geslagen omdat ze niet specifiek wilde zeggen of ze een jongen of meisje is. Toch is ze niet echt boos op de dader. Ja, dat hij ervoor heeft gezorgd dat ze twee proppen in haar neus heeft.

De vader van Frédérique zijn dochter staat achter zijn dochter. Dat komt ook omdat Frédérique er zo rustig in staat. “We moeten ook niet voor eigen rechter spelen.”

Kaartenactie Radio 538

Dat de verdraagzaamheid en tolerantie er niet meer zouden zijn in Amstelveen, daar nemen wethouders en burgemeester van Amstelveen absoluut geen genoegen mee. Loco-burgemeester Herbert Raat: “We moeten even het onderzoek afwachten. Maar of je nou met een keppel rondloopt, wit of zwart bent. Dat maakt niet uit in Amstelveen en daar moeten we echt op letten met z’n allen.”

Lees ook: UPDATE – Vader verbijsterd na aftuigen dochter in Westwijk: ‘Ben jij een jongen of een meisje?’

De mishandeling is ondertussen ook landelijk nieuws geworden. Vanmorgen werd er bij Radio 538 ook spontaan een kaartenactie opgezet om Frédérique een hart onder de riem te steken. De vader laat weten dat zijn dochter dat zeker kan waarderen.

Adres om kaartje te sturen naar Frédérique:

Zonnestudio Westwijk t.a.v. Frédérique Brink
Marthahoeve 21
1187 LP Amstelveen

De politie is ondertussen een uitgebreid onderzoek gestart naar de daders.

Lees ook: Veertienjarig meisje in ziekenhuis na mishandeling bij speeltuintje Westwijk

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS