HomeAmstelvenersMinisterie blijft ontwikkeling studentenwoningen en -hotels Kronenburg frustreren

Ministerie blijft ontwikkeling studentenwoningen en -hotels Kronenburg frustreren

AMSTELVEEN – Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijft de metamorfose van de kantorenwijk Kronenburg naar een multifunctionele woon- en werkwijk dwarszitten. De wijziging van het bestemmingsplan om te komen tot 2.500 studentenwoningen en 1.580 ‘extended stay rooms’ wordt aangevochten door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Net voordat de wijzigingen werden goedgekeurd door de Amstelveense gemeenteraad had het ministerie al laten weten dat zij de plannen hevig ontraadt. Twistpunt blijft wat wel en niet mag binnen de zogenoemde lib-lijnen (geluidscontouren) van Schiphol. Omdat op de nieuwe campus geen ruimte is voor langdurige bewoning ziet Amstelveen mogelijkheden. Het ministerie is echter een andere mening toegedaan en verzet zich al enkele jaren tegen de plannen Amstelveen.

Het welles/nietes-spelletje tussen ministerie en gemeente wordt nu verder op de spits gedreven met de bezwaren van de minister richting het ontwerpbestemmingsplan. Daarmee wordt realisatie van nieuwe woonruimte voor (Amstelveense) studenten wederom vertraagd.

Het Amstelveense college blijft echter positief. “Wij zijn ervan overtuigd dat het bestemmingsplan voldoet aan alle wettelijk gestelde voorschriften en beleidskaders en hebben vertrouwen in een goede uitkomst,” wordt gesteld in een brief aan de gemeenteraad.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS