HomeSchipholMinister Harbers wil graag naar Amstelveen komen om te praten over Schiphol

Minister Harbers wil graag naar Amstelveen komen om te praten over Schiphol

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangegeven graag een keer naar Amstelveen te komen om over Schiphol te praten. Dat liet hij gisteren weten aan de Amstelveense VVD’ers Menno van Leeuwen en Victor Frequin weten tijdens een bijeenkomst van de VVD Haarlemmermeer.

Frequin heeft de minister en partijgenoot aangesproken op de weigering van zijn Inspectie om studentenwoningen toe te staan op Kronenburg. “Daar waar al veel studenten wonen die kunnen leven met de geluidsoverlast van de vliegtuigen, is het verbieden van nieuwe studentenwoningen toch raar. De minister gaat dan in tegen de wens van gemeenten, universiteiten, woningbouwers en natuurlijk de studenten zelf. Zij zijn hiervan de dupe,” aldus Frequin.

Van Leeuwen noemde het recente (nog vertrouwelijke) rapport van de RIVM waarin gesproken wordt over gezondheidsrisico’s op grond van ultrafijnstof afkomstig van vliegverkeer. De Amstelvener maakte een vergelijking met de gaswinning in Groningen waar gevaren voor de bevolking hebben geleid tot het besluit om de gaswinning te staken.

Het Amstelveense raadslid erkende het grote belang van de luchthaven voor de economie en welvaart, maar vroeg waar de grenzen liggen van de luchthaven. De minister reageerde met zijn recente aanzet om de groei van Schiphol terug te brengen en het aantal vluchten naar beneden bij te stellen.

Op de vragen van Frequin over Kronenburg bleef de minister schimmig.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS