HomeWijkenBankrasMinder woningen op plek oude Bankrashal in nieuw plan Alleman Kwartier

Minder woningen op plek oude Bankrashal in nieuw plan Alleman Kwartier

Het college van B&W heeft ingestemd met een aangepast plan voor het Alleman Kwartier bij De Bloeyenden Wijngaerdt. Op de locatie van de oude Bankrashal komen nu 33 koopwoningen in het middensegment. Eerder was het plan voor die plek 56 koopwoningen.

Met de aanpassing komt het college tegemoet aan de wensen van de Stichting Allemansbelang. Zij strijden al lang voor aanpassingen in de plannen. Na veel gesprekken met de gemeente en bemiddeling van een onafhankelijke adviseur kwam uiteindelijk het plan voor een aangepaste versie op tafel.

Floor Gordon: “We hebben gezamenlijk opnieuw gekeken naar het bouwvolume. Het nieuwe complex past ruimtelijk veel beter dan het vorige. 23 minder woningen betekent wel minder woningzoekenden een huis bieden en minder opbrengsten voor de gemeente. Daardoor verandert ook de financiering van het wijkcentrum dat zo hard aan vernieuwing toe is. De kracht van het gewijzigde plan is dat er nu meer variatie aan woningen komt, het ruimtelijk beter past én tegemoet komt aan bezwaren van buurtbewoners.”

De stichting gaat nu draagvlak voor het gewijzigde plan peilen in de buurt. De ruimtelijke aanpassing is pas van kracht als de gemeenteraad het benodigde bestemmingsplan heeft
vastgesteld.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS