HomeAmstelvenersMia (5) krijgt hele buurt aan het bakken voor Oekraïne

Mia (5) krijgt hele buurt aan het bakken voor Oekraïne

AMSTELVEEN – De vijfjarige Mia Geurts zag de verschrikkelijke beelden van de oorlog in Oekraïne. Ze volgt met haar familie de ontwikkelingen op de voet. Toen ze hoorde van de actie van Giro 555, vond ze dat ze ook iets moest doen. Mia besloot op een creatieve manier geld op te halen.

“Toen we vroegen wat ze wilde doen was het: koekjes bakken en in de buurt te verkopen”, aldus de vader van het kleine meisje tegen AAN! Amstelveen. Ze zijn daarna richting de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te halen. Daarna was het flink aan de bak in de keuken.

Nadat alle koekjes gebakken waren, moesten ze natuurlijk nog verkocht worden. Mia ging met haar broertje en haar vader de wijk in om de koekjes te verkopen. Dat was ook een flink succes, want het is Mia gelukt om binnen een dag 300 euro op te halen.

Inspiratie

En de actie van Mia heeft niet alleen een mooi bedrag voor Giro 555 opgeleverd, maar ook andere kinderen geïnspireerd. Inmiddels zijn in de wijk meerdere van dit soort acties opgezet door kinderen. Mia’s ouders zijn trots. “Ze heeft zelf haar vriendjes gemobiliseerd. Ze is echt een kleine ondernemer!”, zegt haar vader.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS