HomeWijkenAmsterdamse BosMet je hond naar de bioscoop: “Neem je viervoeter mee, want het...

Met je hond naar de bioscoop: “Neem je viervoeter mee, want het mag gewoon”

AMSTELVEEN – Met je hond naar de bioscoop. Dat kan aanstaande zondag in het Bostheater. Samen met hun trouwe viervoeters kunnen hondeneigenaren kijken naar de film Strays, een documentaire over het leven van straathonden in Istanboel vanuit het perspectief van de honden zelf.

In de film volgt de kijker de zwerfhonden Zeytin, Nazar en de pup Kartel door de straten van Istanboel, waar het leven niet altijd even makkelijk voor ze is. Een ideale film dus om met je hond te kijken, volgens Ewa Chojecka, woordvoerder van het theater. “In het bos mag je sowieso met je hond komen, maar het leek ons leuk om op deze manier aandacht te geven aan straathonden. Neem je hond mee, want het mag gewoon.”

Blaffen

Bang dat de honden allemaal gaan blaffen, is ze niet. “Mensen weten dat de mogelijkheid er is dat de honden aanslaan. En best leuk als de honden meedoen, toch? Het gaat er juist om dat je samen met je hond een mooie avond kan beleven. En als een hond nou echt heel onrustig wordt, dan kan het baasje even weglopen.” 

De avond wordt geopend door Vivian Hoorn, ambassadeur van Verhuisdieren, en ook zullen bijzondere honden het podium krijgen. “Het is de bedoeling dat de hond centraal staat”, aldus Ewa. Er is plaats voor ongeveer 1.000 mensen, rekening houdend met de coronatoegangsregels. Er zijn al wat kaarten verkocht, maar er is nog genoeg beschikbaar. 

De inloop is om 19.30 uur en de film start om 21.00.

AANRADERS