Home112Mercedes uitgebrand in Patrimonium, ook schade aan wooncomplex

Mercedes uitgebrand in Patrimonium, ook schade aan wooncomplex

Een Mercedes die aan de Smeenklaan in Patrimonium stond geparkeerd, is daar vannacht in vlammen opgegaan. De vlammen kregen ook vat op een afgesloten loopbrug die twee appartementencomplexen in de straat met elkaar verbindt, maar de bewoners van die gebouwen zijn niet in gevaar geweest.

VLN Nieuws – Mercedes aan Smeenklaan in lichterlaaie

De brand werd rond 1.10 uur door buurtbewoners ontdekt, bevestigt een woordvoerder van de brandweer Amsterdam-Amstelland tegenover AAN!. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie en sloegen de vlammen metershoog uit het brandende wrak. Het vuur en de hitte tastten op dat moment ook de gevel van de loopbrug aan, waaronder de Mercedes geparkeerd stond.

De rook die bij de brand vrijkwam, trok voor een deel een van de appartementencomplexen in. Een deel van de bewoners van dat complex werd daarom uit voorzorg uit hun woningen gehaald. Toen de Mercedes een half uur later was geblust, mochten ze weer naar binnen, zo laat een getuige aan NH Nieuws weten.

De brandweerwoordvoerder kan niet bevestigen dat er appartementen zijn ontruimd. Over de oorzaak is vooralsnog niets bekend, al ‘is er geen aanleiding om uit te gaan van de verdenking brandstichting’.

VLN Nieuws – Appartementencomplex Smeenklaan beschadigd na autobrand

AANRADERS