Home Amstelveners Megakorte intocht Rembrandtweg voor Sinterklaas in Amstelveen

Megakorte intocht Rembrandtweg voor Sinterklaas in Amstelveen

AMSTELVEEN – Toch een intocht voor Sinterklaas en zijn gevolg in Amstelveen. Maar wel een hele korte. De stoet zal 13 november om 11.30 uur vanaf de rotonde Rembrandtweg/Groen van Prinstererlaan aanvangen en dan zo’n 400 meter overbruggen naar het Stadsplein.

St. Nicolaas en zijn gevolg worden begeleid door een muziekkorps. Op het Stadsplein staan om 12.00 uur de burgemeester en kinderburgemeester klaar om hem te ontvangen.

Actie Destiano

De korte intocht is mede tot stand gekomen door een actie van Destiano uit groep 6 van Basisschool Piet Hein. De grootste wens van Destiano was de intocht te redden. Vanwege corona wordt de gebruikelijke intocht vanaf het Amstelveen College namelijk niet gereden. Gisteren was de jonge Amstelvener in het kantoor van burgemeester Tjapko Poppens om de situatie te bespreken.

De burgemeester kon Destiano goed nieuws brengen. Naast het geplande welkomstfeest op het Stadsplein staat nu ook een kleine intocht op stapel. De burgemeester heeft contact gehad met de Sint en deze staat, tot opluchting van Destiano, honderd procent achter dit plan.

Destiano ontvangt het goede nieuws.
Mobiele versie afsluiten