HomeCultuurMeester Prinsen draagt 'Amstelveens gedicht' Ivo de Wijs voor op set 'Met...

Meester Prinsen draagt ‘Amstelveens gedicht’ Ivo de Wijs voor op set ‘Met het mes op tafel’

AMSTELVEEN – Je hebt mensen die goed een gedicht kunnen voordragen en je hebt absolute meesters die het metrum omarmen alsof het een eigen kind betreft. Joost Prinsen is zo’n meester. Op de set van ‘Met het mes op tafel’ maakte hij dat nog eens duidelijk door het gedicht ‘Oudjaar’ van Ivo de Wijs voor te dragen.

In het gedicht van De Wijs komt Amstelveen er bekaaid vanaf. Het is er dan ook in eentje in de categorie ‘Één stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen.’ (Herman Finkers)

De Wijs deed het op deze wijze:

OUDJAAR

Uren, dagen, maanden, jaren
Vliegen als een schaduw heen
Zij die eens gelukkig waren
Wonen nu in Amstelveen

Omdat ‘Met het mes op tafel’ 25 jaar bestaat is Joost Prinsen, de eerste quizmaster van het programma, deze week ook aanwezig in de studio. De huidige presentator Herman van der Zandt vereeuwigde Prinsen terwijl hij De Wijs’ gedicht voordraagt. De beelden werden gedeeld op Twitter.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS