HomeAmstelvenersMeer steun voor herstel Amstelveense ondernemers met 'Back on Track'

Meer steun voor herstel Amstelveense ondernemers met ‘Back on Track’

AMSTELVEEN – Om ondernemers weer op weg te helpen heeft de gemeente in samenwerking met enkele (lokale) belangenorganisatie het project ‘Back on Track opgezet’. MKB-ondernemers kunnen een jaar lang trainingen, netwerk- en coachingstrajecten volgen met de focus op het herstel van hun bedrijf.

De gemeente pakt het project samen op met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD). Namens de ondernemersverenigingen zegt OA-directeur Darshan Sloot: ”We zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van ondernemers. En dat willen wij laten zien en voelen. Door ze iets positiefs en leerzaams mee te geven in deze tijd. Daarom starten we samen deze maand nog met ‘Back on Track’.”

Eerst was het plan om pas in januari 2022 van start te gaan met het programma. Sloot: “In oktober hebben we dit plan ingediend bij de gemeente Amstelveen. En het college van B&W heeft kort daarop besloten om dit plan te financieren vanuit het lokale Corona Noodfonds. Hoe geweldig is dat! Zo snel! Naast al de andere gemeentelijke regelingen die er al voor ondernemers zijn.”

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon vult aan: “We richten ons dus, ondanks alles, op de toekomst zodat we over een jaar kunnen zeggen: we zijn weer Back on Track!”

Programma

Vanaf 29 november wordt gestart met het programma. Uit een enquête van de Denktank (OA, VAD, KHN) onder het lokale bedrijfsleven blijkt er vooral behoefte te zijn aan ondersteuning op het gebied van marketing en sales, hulp bij het vinden van personeel, netwerken, samenwerken met andere ondernemers, social media, het krijgen van hogere omzet, adverteren en het vergroten van de vindbaarheid op Google.

Op 29 november is de eerste (digitale) bijeenkomst: de gemeente organiseert dan een informatiebijeenkomst over het Lokale Stimuleringsfonds. Ondernemers krijgen uitleg over de randvoorwaarden en eisen en kunnen tijdens deze sessie hun vragen kwijt. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over Back on Track en een overzicht van de trainingen, inspiratiesessies en bijeenkomsten en het aanmelden hiervoor : www.oa-amstelveen.nl/backontrack. Heeft u vragen over Back on Track in Amstelveen of heeft u interesse om als Amstelveense trainer of coach een sessie te begeleiden? Neem dan contact met ons op via ondernemersloket@amstelveen.nl. 

Foto: (van links naar rechts): Rob van den Helder (Ondernemersvereniging Amstelveen), Daan Kroone (Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland), Wethouder Economische Zaken Floor Gordon en Atilla Meulenbelt (Vereniging van Amstelveense Detaillisten). 

Foto('s):Orhan Sahin
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS