HomeAmstelvenersMeer flagshipstores in Stadshart door mogelijkheid aanpassen winkels in Rembrandthof

Meer flagshipstores in Stadshart door mogelijkheid aanpassen winkels in Rembrandthof

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen en Stadshart-eigenaar Unibail Rodamco Westfield hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Hierdoor zijn eerdere plannen aangepast en diverse initiatieven in het Stadshart weer mogelijk. Zo gaan de ontwikkelingen bij de verlengde Rembrandtweg in aangepaste vorm door en is uitbreiding van bestaande winkelunits mogelijk.

In 2019 tekenden de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield (URW) een overeenkomst voor een overdekt horecaplein aan Nieuw Loopveld en het uitbouwen van de winkelpanden aan beide zijden van de verlengde Rembrandtweg (“project Rembrandtstraat”). Mede vanwege de coronacrisis, het inpassen van de markt en de hoge kosten (waaronder voor het verleggen van kabels en leidingen) is deze ontwikkeling in zijn oude opzet niet langer haalbaar.

Grote winkelunits aan verlengde Rembrandtweg

URW is nu voornemens om enkel de gevels aan de westzijde van de verlengde Rembrandtweg uit te bouwen. De gevel aan de oostzijde wordt wel aangepakt voor een betere uitstraling. Ook is de eigenaar van Stadshart Amstelveen in gesprek met een retailer voor een vestiging in het voormalige pand van ABN-AMRO. Bij Nieuw Loopveld komt de eerder geplande overkapping te vervallen. Wel wordt op deze locatie de horeca uitgebreid met terrassen. In navolging van CoffeeCompany zullen Anne & Max en Strada dit voorjaar hun deuren openen.

“Aanpassingen in het Stadshart zijn hard nodig,” aldus wethouders Herbert Raat en Floor Gordon. “Met deze overeenkomst kunnen we een eerste stap maken. Daarnaast hebben we als gemeente afrondende gesprekken met Pathé en bekijken we momenteel alle ingebrachte ideeën via het participatieplatform Denk Mee. Dit om zo tot een vernieuwd Stadshart te komen.”

Uitbreiding in Rembrandthof

De overeenkomst biedt daarnaast de mogelijkheid om een bestaande winkelunit in het Rembrandthof op de eerste etage uit te breiden. Bovenop deze uitbreiding komt een groen dak waarop de bewoners met aangrenzende balkons kunnen uitkijken.

Bart van Twillert, directeur Unibail Rodamco Westfield: “De wereld van retail is enorm veranderd en met deze afspraken kan het Stadshart beter inspelen op de vraag naar grotere units voor flagshipstores.”

De komende periode gaat Unibail Rodamco Westfield in gesprek met direct betrokkenen, zoals omwonenden en VVE’s. De besturen van de betreffende VvE’s hebben daar inmiddels een uitnodiging voor ontvangen. De losse deelprojecten verlopen vervolgens middels separate vergunningaanvragen.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS