HomeCultuurMediaraad zoekt projecten met journalistiek diepgang: ton beschikbaar in najaarsronde

Mediaraad zoekt projecten met journalistiek diepgang: ton beschikbaar in najaarsronde

De Amstelveense Mediaraad is op zoek naar lokale mediaprojecten met journalistieke diepgang. Hiervoor heeft het fonds in deze zogenoemde najaarsronde 100.000 euro klaarliggen. Media-organisaties, freelance journalisten en studenten journalistiek kunnen een aanvraag doen.

Het Amstelveens Mediafonds heeft voor deze tweede ronde van het jaar meer geld in kas dan het bestuur voor ogen had. Eerder dit jaar ontving de Mediaraad voor de eerste ronde slechts twee aanvragen. Deze kwamen van de lokale omroepen AAN! en RTVA. Hiervan is alleen de aanvraag van RTVA toegekend. De omroep gaat een Engelstalig programma maken.

Meer kwaliteit

“Voor de komende ronde hoopt de raad meer kwalitatief sterke aanvragen te mogen ontvangen van lokale media, individuele journalisten en studenten,” schrijft de Mediaraad in een persbericht. Lokale binding is geen directe voorwaarde. Ook op een landelijke journalistieke site zoals Villamedia wordt journalistiek talent opgeroepen om een aanvraag in te dienen.

De Amstelveense Mediaraad bestaat uit vier personen. Het viertal ziet graag creatieve ideeën: inhoudelijk, maar ook wat betreft de aanpak en vorm waarin het plan uitgewerkt wordt. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld podcasts of andere online vormen van journalistiek.

De Mediaraad spreekt de hoop uit dat er meer aanvragen binnenkomen waarin onderzoeksjournalistiek een rol speelt. De raad biedt zelfs aan om mee te denken over de journalistieke invulling.

Aanvragen kunnen tot 19 september worden ingediend bij de Amstelveense Mediaraad. Meer informatie is te vinden op de website van het fonds.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS