HomeAmstelvenersMatthijs den Hollander afgezwaaid als Amstelveense stadsdichter

Matthijs den Hollander afgezwaaid als Amstelveense stadsdichter

AMSTELVEEN – Matthijs den Hollander heeft de pen die hij gebruikte om als stadsdichter van de gemeente Amstelveen te fungeren in de wilgen gehangen. Afgelopen zondag nam wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) namens de gemeente feestelijk afscheid van hem tijdens het evenement Sprankel in ANNA. 

Den Hollander heeft afgelopen zeven jaar op vele evenementen en bij vele gebeurtenissen gesproken en gedichten voorgedragen. Zeker in zijn beginperiode werd hij af en toe onvermijdelijk genoemd. “We zijn blij met de energie die Matthijs bij iedere voordracht met zich meebracht. Hij wist altijd het juiste woord te vinden voor het juiste moment, of dit nou een blij of droevig moment was,” zei wethouder Raat bij Den Hollanders afscheid.

Den Hollander is onlangs voorzitter geworden van de Vereniging Amstelland Kunst. Daarnaast is hij onlangs een bedrijf begonnen waarmee hij vegan maaltijdboxen aanbiedt.

Nieuwe stadsdichter

De gemeente gaat nog dit jaar van start met de zoektocht naar een nieuwe stadsdichter. Zodra de procedure bekend is, wordt dit bekendgemaakt.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS