HomeAANdachtGeloof in AmstelveenMarion (50) is spiritueel medium: “Je krijgt niet wat je wilt, maar...

Marion (50) is spiritueel medium: “Je krijgt niet wat je wilt, maar wat je nodig hebt”

AMSTELVEEN – De Amstelveense Marion Kessler (50) is medium en spiritueel coach. Als medium maakt ze gebruik van haar intuïtie en innerlijke zintuigen om contact te maken met haar cliënt of een overleden dierbare. “De spirituele wereld zit op een hogere frequentie dan wij. Als medium breng ik mijn energie en frequentie omhoog, zodat er een raakvlak komt, waardoor ik informatie uit de spirituele wereld binnenkrijg en kan doorgeven”, vertelt Marion.

Al haar hele leven voelt Marion de bovenaardse krachten, maar wist ze niet precies wat het was. Totdat ze in 2009 in aanraking kwam met de spirituele wereld door zelf naar een medium te gaan. Nadat ze de 3-jarige opleiding aan de Academie voor Mediumschap had afgerond, kon ze zelf als medium aan de slag. “Als mensen hier komen, dan mogen ze niks zeggen. Ik kijk wat ik voel en zie en daar praat ik over. Ik kijk mee met ze. Wat ze hebben meegemaakt, waar ze goed in zijn, waar ze tegenaan lopen”, aldus Marion.

Haar praktijk heeft ze aan huis. Een kleine, gezellige ruimte voor de een-op-een readings, waar mensen hun levensvragen kunnen stellen en in contact kunnen komen met een overledene. “Iemand zit bijvoorbeeld in een baan, maar ik zie aan alles, dat het niet klopt. Dan ga ik kijken, wat dan wel past. Waar wordt hij blij van, wat geeft hem inspiratie. Maar ook vragen over de prins op het witte paard komen heel vaak langs. Of over financiën. Dan begeleid ik ze naar hun eigen kern door op spiritueel niveau contact met ze te maken”, zegt Marion. Ook geeft Marion workshops om mensen zelf meer te kunnen ‘voelen’. “Het is belangrijk dat je ruis op de lijn weg ziet te krijgen. Het gaat om persoonlijke ontwikkeling om goed te voelen wat op zielsniveau de bedoeling is.”

Paragnost

Veel mensen hebben ook vragen over de toekomst. Maar daar zal je bij Marion niet snel antwoord op krijgen. “Dat is meer iets voor paragnosten, die voorspellen de toekomst”, legt Marion uit. “Soms zie ik wel wat er gaat gebeuren, maar ik zeg het nooit. Als ik dat doe, haal ik de vrije wil bij iemand weg. Dan gaat iemand ernaar leven en een pad bewandelen, dat niet zijn eigen pad is.”

Een anders aspect van haar werk als medium is het contact maken met overledenen. Marion: “Mensen willen bijvoorbeeld weten hoe het met een dierbare gaat of er is nog een vraag onbeantwoord.” En meestal lukt het wel om contact te maken met het gewenste familielid of vriend, maar niet altijd. “Wij zijn niet de baas, wij bepalen dat niet. Soms komen andere mensen naar voren die er ook zijn. Als zij iets willen zeggen dat belangrijk is voor jou, dan komen ze ook. Je krijgt niet wat je wilt, maar wat je nodig hebt.” 

“Vanuit de spirituele wereld proberen ze ons liefde te geven en troost te bieden”

Marion Kessler – medium

“Volgens het spiritualisme zijn de overledenen met hun ziel aanwezig. Hun ‘jasje’, oftewel hun lichaam, hebben ze uitgedaan en het licht blijft over. Ze zijn verlost van de moeilijke dingen op aarde. Vanuit de spirituele wereld proberen ze ons liefde te geven en troost te bieden. Soms hebben ze een boodschap voor ons, maar vaak is het ook: ik ben er gewoon, naast jou”, gaat Marion verder. En onze ziel is er al voor onze geboorte. “Wij zijn allemaal uit dezelfde bron ontstaan. De bron is als de oceaan en onze zielen zijn allemaal druppeltjes. Die bron is het universum, het goddelijke.”

Zin van het leven

Maar wat is dan volgens het spiritualisme de reden van ons bestaan. De aloude hamvraag: waarom zijn we hier? “Voor je eigen groei en ontwikkeling door alles wat je hier op aarde meemaakt. En daarvanuit kan je een heleboel leren op zielsniveau. Om je daarbij te helpen heb je spirituele gidsen. Zij helpen je met alles op je weg, als je ervoor openstaat. Je kan zelfs met ze praten en je krijgt ook antwoord. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Soms voel je een ja of nee in jezelf, soms zie je ineens het antwoord in een tijdschrift. Of je ontmoet net iemand. En vanuit die bewustwording kan je zorgen dat je thuiskomt bij jezelf.” 

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS