Home112Man aangehouden op Schiphol na sturen foto neergestort vliegtuig

Man aangehouden op Schiphol na sturen foto neergestort vliegtuig

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op Schiphol een man aangehouden die een foto van een neergestort vliegtuig verspreidde. Dit beeld werd aan boord van een vliegtuig verstuurd.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol

Dat meldt de Koninklijke Marechaussee vandaag. Het vliegtuig waar de man in zat, zou vertrekken naar Dubai.

De foto van het neergestorte vliegtuig werd verspreid via AirDrop, een functie op Apple-apparaten waarbij gebruikers elkaar bestanden via WiFi kunnen sturen. Veel Apple-gebruikers hebben deze functie op ‘openbaar’ staan, zonder dit te weten. Hierdoor kan iedereen hen foto’s sturen.

Eerdere aanhouding

Het is de tweede keer in korte tijd dat  er iemand wordt opgepakt voor het versturen van zo’n AirDrop-foto. Afgelopen woensdag werd een 18-jarige man aangehouden op Rotterdam-The Hague Airport.

Die man werd dezelfde dag weer vrijgelaten, maar tegen hem wordt wel aangifte gedaan van bedreiging. Daarnaast mag de man vijf jaar niet meer reizen met luchtvaartmaatschappij Transavia. 

‘Een soort bommelding’

Een woordvoerder van Transavia zei na dit incident tegen Rijnmond dat ze het versturen van een foto van een neergestort vliegtuig zien als een soort bommelding. “Personeel zag deze foto voorbijkomen, kinderen zagen de foto voorbijkomen. Het is niet niks.”

De marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar bedreiging.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS