HomeWijkenKostverlorenMaatregelen verkeerssituatie Eleanor Roosveltlaan duren langer dan gedacht

Maatregelen verkeerssituatie Eleanor Roosveltlaan duren langer dan gedacht

AMSTELVEEN – Samen met omwonenden maakt de lokale fractie van de PvdA zich zorgen over de verkeersveiligheid aan de Eleanor Rooseveltlaan. De wethouder geeft aan dat verbeteringen in voorbereiding zijn, maar dat dit langer duurt dan gedacht.

Wat betreft de omwonenden en de PvdA moeten maatregelen snel worden genomen. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Dit is echt een plek waar je kunt wachten op het volgende ongeval. De Eleanor Rooseveltlaan is ingericht alsof het een doorgaande weg is, terwijl de Beneluxbaan er nog geen 100 meter naast ligt. Wat mij betreft duidelijk dat er wat moet gebeuren. Deze gevaarlijke situatie moet opgelost worden voordat het een keer echt mis gaat.” 

‘Meer werk van maken’

Van de Bosch is blij dat op gemeentelijk niveau aandacht is voor de Eleanor Rooseveltlaan maar hoopt wel dat de maatregelen snel worden genomen. Overigens pleit hij ervoor dat snel meer wordt gedaan aan de verkeersveiligheid in Amstelveen: “De grootste gevaren op de weg zijn te voorkomen, simpelweg door rustiger te rijden. Dat kan door een lagere maximumsnelheid, maar ook door maatregelen, zoals verkeersdrempels, zebrapaden en vluchtheuvels. Hier moet de gemeente echt meer werk van maken!”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS