HomeA9Maandenlange vertraging bij werkzaamheden Rijnderslaan: automobilisten via Sportlaan

Maandenlange vertraging bij werkzaamheden Rijnderslaan: automobilisten via Sportlaan

AMSTELVEEN – De Burgemeester Rijnderslaan is tot begin september in beide richtingen afgesloten tussen 07.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden is de weg alleen open vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan. Eerder meldde de Rijkswaterstaat dat de afsluiting tot 14 mei ging duren.

De forse vertraging heeft twee oorzaken. Ten eerste waren leidingen van te voren ingetekend op papier, maar deze blijken op een andere plek te liggen. “Hier kwamen we achter toen we recentelijk ‘proefsleuven’ groeven om de exacte ligging en diepte van de leidingen vast te stellen. Het gebeurt vrij frequent dat de leidingen toch op een andere plek blijken te liggen”, meldt Rijkswaterstaat.

Daarbij zijn landelijke richtlijnen op het gebied van veiligheid aangepast. “Voor de uitbreiding van de A9 worden nu damwanden geplaatst. Volgens de nieuwe NVAF-richtlijnen moet de ruimte voor het plaatsen van damwanden groter zijn dan voorheen. De nieuwe regelgeving is al in september 2020 aangenomen, maar bij de aanbestedingsfase van het project was deze richtlijn nog niet van toepassing. Hier moet dus nu nog op aangepast worden.”

Het is niet de eerste keer dat de Burgemeester Rijnderslaan voor langere tijd is afgesloten. Eerder dit jaar was een afsluiting noodzakelijk omdat kabels en leidingen verlegd dienden te worden.

Tot begin september wordt het verkeer omgeleid via een aangepaste route. Auto’s en andere gemotoriseerde vervoersmiddelen vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan worden omgeleid via de Van der Hooplaan en de Sportlaan. Dit is ongeveer vijf minuten extra reistijd. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de Burgemeester Rijnderslaan.

Eveliene Quaijtaal
Eveliene Quaijtaal
Eveliene is 20 jaar en komt oorspronkelijk uit Breda. Sinds 2020 woont ze echter in de regio Groot Amsterdam en volgt de studie Media & Journalistiek aan de Vrije Universiteit.

AANRADERS