HomeAANdachtJong in AmstelveenMaand gratis sporten voor veel Amstelveense kinderen

Maand gratis sporten voor veel Amstelveense kinderen

Amstelveense leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs kunnen tot 30 oktober een maand kosteloos sporten. Het aanbod geldt voor diverse sporten zoals honkbal, zwemmen, korfbal, rugby, dansen en diverse vechtsporten.

De gemeente Amstelveen en AmstelveenSport willen met de actie zorgen dat kinderen een sport vinden waar ze enthousiast van worden. Ondanks dat Amstelveen een bijzonder sportieve gemeente is, zijn er nog altijd jongeren die niet in clubverband actief bewegen.

Ook kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben moeten kunnen sporten. Daarvoor is er in Amstelveen financiële hulp. Via de gemeente is het mogelijk om hiervoor een vergoeding van € 250,- te krijgen. Daarvan kunnen de jaarcontributie en de benodigde sportkleding betaald worden. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, geldt wel een aantal voorwaarden*.

Deelnemende verenigingen:

Handboogvereniging Amstelschutters, Amstelveense Rugby Club ARC, Tafeltennisvereniging AMVJ, Zwemvereniging AZ&PC De Futen, BuentingSport Amstelveen, Caravelas Negras Capoeira, Chung Do Kwan Zelfverdediging-en vechtkunst, Duikteam Nemo, Hockeyvereniging AMVJ, Honk- en Softbalvereniging De Vliegende Hollanders, Karateclub SKVA, Karel Gietelink Judo, KLM Karateclub Genseikan, Korfbalvereniging Oranje-Nassau, Hockeyvereniging MHC Amstelveen, Pilates Professional Amstelveen, Studio Capoeira Amstelveen, Tafeltennisvereniging TTV Amstelveen, Turnvereniging United Amstelveen.

Meer informatie over de sportmaand via deze link.

* Op www.amstelveen.nl/minima staat meer informatie en ook hoe de sportvergoeding aangevraagd kan worden. Hulp nodig bij aanvragen? Neem gerust contact op met het Amstelveenloket via 020-540 49 11.
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS