HomeAmstelvenersLokale subsidies voor energiebesparing verder uitgebreid

Lokale subsidies voor energiebesparing verder uitgebreid

AMSTELVEEN – De gemeente gaat de subsidie Energiebesparing vanaf 1 januari 2022 uitbreiden met extra energiebesparende mogelijkheden. In 2021 is er tot nu toe door meer dan 350 inwoners gebruikgemaakt van de regeling. Met de nieuwe aanpassing krijgen Amstelveners nu meer ondersteuning bij het verduurzamen van de woning.

Amstelveners kunnen subsidie aanvragen bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid): “Duurzaamheid is door de gestegen energieprijzen nog nooit zo actueel geweest. We horen van steeds meer huiseigenaren en huurders dat ze energie willen besparen. De gemeente Amstelveen wil met de subsidie Energiebesparing inwoners ondersteunen. De vernieuwde regeling is komend jaar uitgebreid met onder andere dakisolatie. We hopen dat veel Amstelveners gebruiken gaan maken van de regeling. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en de maatregelen dragen bij aan meer wooncomfort.”

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn bijvoorbeeld subsidies voor:

 • Isoleren van de woning met:
  • HR++, triple glas en vacuümglas
  • Dakisolatie en isolatie d.m.v. voorzetwand
 • Ventileren van de woning met balansventilatie.
 • Opslag en gebruik duurzame energie met een huisaccu voor (tijdelijke) opslag van zelfopgewekte elektriciteit.
 • Duurzaam verwarmen en koelen met o.a.:
  • Een warmtepompsysteem;
  • Een zonneboilersysteem;
  • Douche Warmte Terug Winning;
  • Lage temperatuurverwarming convectoren.
 • Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie en PVT-zonnepanelen (voor stroom en warmte).

Er is voor 2022 €220.000 beschikbaar gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies.

De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen.

Eigenaren die in een monument wonen kunnen een aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.  

De complete regeling en voorwaarden zijn in januari te vinden op amstelveen.nl/subsidies.

Foto('s):PxHere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS