Lokaal Sinterklaasjournaal nu te zien op Youtube en RTVA

AMSTELVEEN – De lokale krant Amstelkids heeft net als vorig jaar een lokaal Sinterklaasjournaal gemaakt. Jonge Amstelveense reporters van diverse scholen zorgen voor een amusante video die nu op Youtube en het televisiekanaal van RTVA is te zien. De video werd dinsdag ook al op veel scholen getoond. Eerder zorgde Amstelkids al voor een Vrijheidsjournaal.

In de video zijn de kinderreporters van Amstelkids zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in het geheime Pakjeshuis van Amstelveen.

Tijdens de Sinterklaasintocht op het Stadsplein werd reporter Kick (9) overvallen door de Smulpiet. Daar kreeg hij een gouden enveloppe met de exclusieve uitnodiging: voor één keer openen de Pieten de deuren van het Pakjeshuis van Amstelveen. Speciaal voor Amstelkids. Samen met nog drie andere reporters en een presentatrice maakten deze jonge journalisten (van verschillende scholen) een eigen en lokaal Amstelkids Sinterklaas Journaal. “Het was echt cool om Sinterklaas te spreken en mee te werken aan een echte tv-uitzending”, aldus de 9-jarige presentatrice Anna Bobbie.

Journaals en kranten

In november vorig jaar ontstond het eerste Amstelkids Journaal in verband met de intocht van Sinterklaas, die toen niet kon doorgaan. “We kregen daarop veel positieve reacties van leerkrachten. Het werd gebruikt als alternatief voor de reguliere intocht. We hopen dat leerkrachten dit exclusieve kijkje in het Pakjeshuis van Amstelveen met net zoveel plezier gaan bekijken”, aldus Hugo van der Kooij van het Sinterklaas Comité Amstelveen.

Amstelkids is, naast het videojournaal, ook een lokale kinderkrant waarvan de zevende editie deze week op alle scholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt verspreid. Ook hierin spelen kinderen de hoofdrol.  

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS