Home Cultuur Literair Café 102: Maurice Swirc over De Indische Doofpot

Literair Café 102: Maurice Swirc over De Indische Doofpot

Bij Literair Café 102 in de bibbliotheek aan het Stadsplein vertelt Maurice Swirc donderdag 25 augustus over zijn werk ‘De Indische Doofpot’. De aanvang is 19.30 uur de toegang bedraagt tien euro voor niet-leden.

Maurice Swirc is onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in mensenrechten. Hij schrijft voor De Groene Amsterdammer en NRC. Hij schreef eerder het onvolprezen boek over Joodse gemeenschappen: Altijd Mazzel. Een wereldreis langs Joodse gemeenschappen.

In De Indische doofpot onthult Maurice Swirc dat de oorlogsmisdaden die Nederlandse militairen tussen 1945 en 1949 pleegden stelselmatig in de doofpot werden gestopt. Door\ intimidatie van klokkenluiders, door bewijsmateriaal te vernietigen en onderzoek te traineren. Verjaring van de misdaden moest vervolging onmogelijk maken.

Maurice Swirc schreef het boek vanuit historisch-juridisch perspectief en raadpleegde tal van bronnen, waaronder documenten met de status ‘geheim’. Ada Ruiter van Libris Venstra en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland gaan met hem in gesprek.


Literair Café 102: Maurice Swirc over De Indische Doofpot
Datum: donderdag 25 augustus, 19.30-21.00
Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
Prijzen: Leden €7,50 / Niet-leden €10,00 (incl. kopje koffie of thee)
Meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl

Mobiele versie afsluiten