Home112Liquidatiekaart Amstelveen: 66 procent van pogingen slaagt

Liquidatiekaart Amstelveen: 66 procent van pogingen slaagt

AMSTELVEEN – ‘Een buitenwijk van Amsterdam’, zo wordt Amstelveen ook wel eens genoemd. De aanwezigheid van de hoofdstad als belangrijkste buurgemeente, heeft veel invloed gehad in Amstelveen. En niet altijd in positieve zin.

De onderwereld is vaak iets wat niet iedereen meekrijgt. En als je een willekeurig persoon vraagt naar een kenmerk van Amstelveen, zal deze niet snel ‘criminaliteit’ noemen. Als je in Amstelveen over criminaliteit begint, zijn momenteel de inbraken in woningen of diefstallen van fietsen een ‘hot item’.

Lees ook: Sky telefoons gehackt in zaak van liquidatie Kotar

Toch zijn er in Amstelveen in de afgelopen 20 jaar best wat zware incidenten geweest, die kunnen worden gelinkt met de ‘onderwereld’. Het zijn vaak incidenten waarbij de aanwezigheid van de zware criminaliteit tot uiting komt, vaak in rustige woonwijken.

De redactie van AAN! heeft de afrekeningen (en pogingen daartoe) die in Amstelveen plaatsvonden uit het criminele circuit op een rijtje gezet en ingetekend in een kaart van Amstelveen. De balans? Van 9 keer dat iemand in Amstelveen moest worden vermoord werd het doel in 6 gevallen ook daadwerkelijk bereikt.

Liquidaties in Amstelveen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rachid Kotar: 52.303400, 4.882800
Frank Lesberts: 52.321032, 4.891920
Ahmed G.: 52.280854, 4.819114
Onbekend slachtoffer: 52.291988, 4.870822
Martin Kok: 52.322560, 4.895085
Luana Luz Xavier: 52.288106, 4.827118
Gwenette Martha: 52.317360, 4.857287
Jules Yie: 52.309581, 4.856622
Cor van Hout en Robert ter Haak: 52.301774, 4.846312
marker icon
icon-car.png
Rachid Kotar
Liquidatie: Rachid Kotar – 12 december 2019 – Escapade Amstelveen

Foto: VTF / Vivian Tusveld

Op 12 december 2019 om 17.15 uur ging Rachid Kotar zijn 4-jarige zoontje ophalen bij het zwembad in de sportschool aan de Escapade in Amstelveen. Als Rachid het kind heeft opgehaald  en achterin zijn gepantserde BMW heeft gezet, wil hij plaatsnemen op de bestuurdersstoel. Op het moment dat hij zijn auto start om weg te gaan rijden, wordt hij door een gemaskerde man door zijn hoofd geschoten in de auto. Zijn kind is getuige van deze brute moord.

De daders gaan er in een Volkswagen Transporter vandoor en vluchten richting Duivendrecht. Daar wordt de bestelbus aan de Buitensingel in de brand teruggevonden.

Wie was Rachid Kotar?

Rachid Kotar (39 jaar) groeide op in Amsterdam-Noord. Kotar zou bekend staan als de boekhouder van een groep criminelen, die onder meer rivaliseren met de groep van Ridouan Taghi. Rachid zou gevolgd zijn voorafgaand op de liquidatie. Hij zou pas korte tijd in Amstelveen verblijven, nadat hij daarvoor een lange tijd in Marokko zou hebben doorgebracht.


Escapade Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Frank Lesberts
Voltooide liquidatie: Frank Lesberts – 13 juni 2013 – Aanloop AmstelveenRond middernacht krijgt de politie in Amstelveen en Buitenveldert een melding dat er schoten zijn gehoord op een parkeerplaats langs de Kalfjeslaan bij de Aanloop. Agenten hangen hun kogelwerende vesten om en gaan richting de locatie. Met de nodige voorzichtigheid benaderen ze de omgeving, er is immers nog niet duidelijk wat er gaande is.

Op de parkeerplaats treffen agenten kogelhulzen aan. Niemand is op de locatie aanwezig en er wordt globaal onderzoek verricht. Van verdachten of een slachtoffer is op dat moment nog geen enkel spoor op de donkere parkeerplaats.

In de vroege ochtend ziet een hardloper iets vreemds liggen bij de bosjes naast de parkeerplaats. Als de hardloper dichterbij komt, ziet deze dat het gaat om het stoffelijk overschot van een man en belt de politie.

Met de melding van die nacht nog in het achterhoofd start de politie gelijk met een groot onderzoek en wordt de omgeving ruim afgezet. De man blijkt te zijn doodgeschoten. Gezien de locatie waar hij ligt, heeft hij geprobeerd om te vluchten terwijl hij onder vuur werd genomen.

 

Wie was Frank Lesberts?

Direct na het bekend worden van de identiteit van het slachtoffer, twitterde de advocaat van Lesberts, Sander Janssen: ,,Gotver weer een karakteristieke Amsterdammer doodgeschoten. Het wordt er niet beter op de laatste tijd.”.

Een ‘karakteristieke Amsterdammer’ was Frank Lesberts wel. Opgegroeid in de Amsterdamse Pijp en lid van de Top 600 van gewelddadige criminelen in de stad. Lesberts had de reputatie voor niets of niemand terug te deinzen.

Hij stond bij de politie bekend met een flink strafblad aan vermogensdelicten, soms met geweld. Daarbij zou hij deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezighield met gewapende overvallen, inbraken, gijzelingen en witwassen. Echter kon justitie niet alles bewijzen.

Voor de recherche is tot op de dag van vandaag onduidelijk waarom Lesberts om het leven is gebracht. Wel gaat de recherche er van uit dat Lesberts het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele circuit.Foto's: KaWijKo Media / Nickelas Kok

 

Aanloop Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Ahmed G.
Poging liquidatie: Ahmet G. – 16 maart 2019 – De Grote Wielen AmstelveenEen rustige zaterdagochtend werd op De Grote Wielen in Westwijk op 16 maart 2019 ruw verstoord. In de straat waren meerdere schoten te horen. Een buurtbewoonster hoort de knallen en gegil en wil poolshoogte nemen. De buurtbewoonster treft een man en zijn dochter zwaargewond aan. De dochter van de man is geschampt door een kogel. De man blijkt in zijn been geschoten. De buurvrouw verleend direct eerste hulp. Meerdere ambulances en een traumahelikopter rukken uit.

 

Als de politie ter plaatse komt en een onderzoek wilt starten, zien agenten iets verdachts onder de auto van het slachtoffer. Mogelijk zou het gaan om een explosief. De buurt wordt direct ontruimd en het plaats delict wordt ruim afgezet. Na onderzoek van een explosievenexpert van de politie blijkt van een bom geen sprake.

Doelwit van de schietpartij blijkt uiteindelijk Ahmed G. De toen 55-jarige man woonde al 6 jaar met zijn gezin in de rustige straat in Westwijk. Volgens omwonenden zijn direct na het intrekken van het gezin, kogelwerende ramen in het huis geplaatst. Ahmed G. krijgt na de liquidatie van toenmalig waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn een gebiedsverbod opgelegd en mag niet meer terugkeren naar zijn huis in Westwijk.

Na onderzoek zou blijken dat de liquidatiepoging mislukte doordat het wapen van de aanvallers zou hebben geweigerd. In juni 2021 zijn er vier verdachten aangehouden voor de poging liquidatie.Wie was Ahmed G.?

Ahmed G. was geen onbekende in het criminele circuit. Eerder was hij in zowel Nederland als in het buitenland al veroordeeld voor delicten met drugs. Onderzoek van de politie, mede naar aanleiding van de poging liquidatie, zouden bevestigen dat Ahmed G. zich bezighield met handel in verdovende middelen. Ook zou zijn naam opduiken bij diverse onderzoeken naar liquidaties. Uit het onderzoek naar de poging liquidatie is een witwasonderzoek naar voren gekomen ten laste van Ahmed G. Hiervoor heeft hij zich reeds bij de rechter moeten verantwoorden. Ahmed G. ontkende zelf enige betrokkenheid met dit soort zaken.

Meest opvallende nieuws wat later naar buiten kwam is dat Ahmed G. een van de beoogde doelwitten was om gemarteld te worden in de ‘onderwereldgevangenis’ in Wouwse Plantage te Brabant. Hier waren diverse zeecontainers ingericht als gevangenis- en martelruimten. Doordat de recherche een versleutelde berichtendienst had gekraakt, kon deze 'martel-locatie' worden ontdekt voor deze in gebruik kon worden genomen.

Foto's boven: VTF / Vivian Tusveld
Foto onder: PolitieDe Grote Wielen Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Onbekend slachtoffer
Poging liquidatie: Onbekend slachtoffer - 12 juli 2017 – In de Wolken AmstelveenIn een flat op In de Wolken is in de nachtelijke uren een hoop gerommel te horen. Buurtbewoners worden er wakker van. Meerdere mannen proberen met een stormram een deur te forceren en roepen daarbij dat ze van de politie zijn. Na het geroep klinkt geschreeuw en zijn knallen te horen. Daarna gaan de diverse mannen snel weg. Omdat onduidelijk is wat er exact is gebeurd, benadert de politie met voorzichtigheid de woning. In de woning wordt een hevig bloedende man aangetroffen. Hij blijkt te zijn neergeschoten. Reeds gealarmeerd ambulancepersoneel en een trauma-arts ontfermen zich over het slachtoffer. Deze wordt zwaargewond, maar wel aanspreekbaar, naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Op straat treffen agenten een professionele stormram aan. Deze wordt door de forensische recherche uitgebreid onderzocht en veiliggesteld. Ook wordt er sporenonderzoek verricht in de woning.Enkele uren na het schietincident, komen er bij de brandweer meerdere meldingen binnen van een flinke autobrand op de Nieuwenhuijsenlaan in Keizer Karelpark. Daar blijkt een Volkswagen Polo in de brand te staan. Na onderzoek blijken zowel de kentekenplaten als die Volkswagen zelf gestolen te zijn.Wie was het slachtoffer?

Diverse buurtbewoners verklaarden dat er daags voor het schietincident verdachte activiteiten rond de flat waren die duiden op voorverkenningen. Ook werd er een professionele deurram gebruikt en zijn er op voorhand een auto en kentekenplaten gestolen.

De politie en Openbaar Ministerie hebben nooit bekendgemaakt wat de achtergrond van het slachtoffer is. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of het slachtoffer een bekende van de politie was, uit privacyoverwegingen en omdat het deel uit maakte van het onderzoek. Onduidelijk is of de politie verdachten heeft kunnen aanhouden in deze zaak.

Foto's: KaWijKo Media

In de Wolken Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Martin Kok
Poging liquidatie: Martin Kok – 2 juli 2016 – Kalfjeslaan / Amsteldijk Noord Amstelveen2 juli 2016, een mooie zwoele zaterdagavond. Bij restaurant Klein Kalfje aan de Kalfjeslaan zitten veel mensen op het terras, maar ook binnen is het vol met klanten. Misdaadblogger Martin Kok zit dan binnen in het restaurant aan een tafeltje.

Een beroepsmilitair loopt op datzelfde moment over de Kalfjeslaan. Daar ziet hij onder een geparkeerde Opel Corsa een vreemd object zitten. Hij kijkt dichterbij en ziet vervolgens dat het mogelijk gaat om een explosief. ,,Het stak aan de zijkant onder de auto uit en er waren knipperende lichtjes te zien. Het was niet ver genoeg onder de auto geduwd.” Verteld de vinder later in de media. Ook vertelt de beroepsmilitair dat het er amateuristisch uitzag. ,,Ik moest echt denken aan Bassie en Adriaan”.

De betreffende auto is de auto van misdaadblogger Martin Kok, die nog voor de politie arriveert een foto maakt van de ‘bom’ onder de auto van zijn vader.

 

Ondanks de ‘Bassie en Adriaan-uitstraling’, neemt de politie het zeer serieus. Het restaurant wordt ontruimd, de omgeving wordt afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie komt ter plaatse. Met behulp van een robot en mannen in bompakken, wordt het vermoedelijke explosief onschadelijk gemaakt. Ook wordt er uitgebreid sporenonderzoek verricht.Martin Kok is er op dat moment zelf redelijk rustig onder. ,,Ze doen hun best maar. Wij gaan lekker zuipen en hoeren snoeren.” Aldus Kok met een dubbele tong voor de camera van stadszender AT5.


De politie doet onderzoek naar het explosief. Uit een reconstructie blijkt dat het een serieuze bom was en dat bij ontploffing veel slachtoffers hadden kunnen vallen. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut had de bom een kracht van zo’n 40 handgranaten. In een filmpje om de situatie te reconstrueren, plakte de recherche het explosief onder een soortgelijke auto als die van de vader van Kok. De schade die de ontploffing dan maakt is enorm. Van de oorspronkelijke vorm van de auto is weinig over.Na bestuderen van de camerabeelden van het restaurant stuit de politie op een vluchtauto. Deze auto is in dezelfde nacht uitgebrand teruggevonden in Nieuwegein. Dat is nogal opvallend, omdat Kok op een dodenlijst zou staan van een groep criminelen uit die regio. Later maakte het Openbaar Ministerie bekend er van uit te gaan dat de groep van Ridouan Taghi verantwoordelijk is voor het plaatsen van het explosief.

Wie was Martin Kok?

De poging om Martin Kok om het leven te brengen aan de Kalfjeslaan mislukte weliswaar, niet lang daarna, op 8 december 2016 werd de misdaadblogger alsnog om het leven gebracht op de parkeerplaats van een seksclub in Laren.

Martin Kok was een excentriek persoon. Al op jonge leeftijd raakte hij betrokken in de drugshandel. In 1989 mishandelde Kok een 21-jarige man in een café in Volendam. Het 21-jarige slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen. Kok moest voor 5 jaar de cel in. Toen hij de gevangenis mocht verlaten, schoot hij de nieuwe vriend van zijn ex dood. Hierdoor moest hij 14 jaar lang de cel weer in.

Vanuit de gevangenis runde Martin een escortbureau, Vlinders escort. Maar het meest bekend werd Martin door zijn website Vlinderscrime. Deze website werd een groot succes. Het groeide uit tot een van de populairste misdaadblogs, vooral omdat Martin Kok de subjecten met naam en toenaam noemde in de verhalen.

In 2015 werd mede hierdoor zijn woning beschoten. Ook werd Martin Kok meermaals door de politie gewaarschuwd om zijn activiteiten te staken, omdat hij op een dodenlijst zou staan. Dit hield hem echter niet tegen.

Uit camerabeelden zou blijken dat een schutter op 8 december 2016 eerst probeert Kok te liquideren als hij een hotel verlaat. Opvallend genoeg blijkt het wapen van de schutter te weigeren. Kok heeft hierdoor niks door van de poging tot moord, waarna hij later die avond op de parkeerplaats van een seksclub in Laren alsnog van zijn leven wordt beroofd.

Het Openbaar Ministerie houdt de groep van Ridouan Taghi verantwoordelijk voor de moord op Kok. In het omvangrijke Marengo liquidatieproces is deze zaak meegenomen en wordt hij inhoudelijk behandeld.

Kalfjeslaan Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Luana Luz Xavier
Voltooide liquidatie: Luana Luz Xavier – 8 december 2014 – Beeckestijn WestwijkDe 34-jarige Luana arriveert met haar twee kinderen bij haar woning aan de Beeckestijn in Westwijk. Een bewakingscamera aan het huis registreert het tafereel.

Luana parkeert op een plekje voor haar huis. Ze stapt uit en opent de deur van haar huis. Ook de kinderen verlaten rustig de auto. De moeder loopt weer terug naar de auto en opent de kofferbak. Ze pakt een paar tassen, als er een zwarte BMW komt aangereden. Uit de BMW stapt een man en die loopt direct op de moeder af. Als hij op haar afloopt trekt hij een vuurwapen en opent direct het vuur. De kinderen lopen op dat moment nog naast de auto. De schutter stapt weer in de BMW, die er vervolgens vandoor gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=leA10KYiOSg

Buurtbewoners komen op de knallen en het gegil van de kinderen af. Een buurvrouw ziet de neergeschoten Luana liggen en beginnen eerste hulp te verlenen. Diverse hulpdiensten zoals ambulances en brandweer komen ter plaatse en reanimeren Luana. De politie komt ook ter plekke en start een groot onderzoek.

Als de Amstelveense brandweer nog druk is met de reanimatie van Luana, krijgt de Uithoornse brandweer een melding van een autobrand op de Joke Smitlaan in Westwijk. Deze ligt op nog geen 1.000 meter van Beeckestijn. Daar staat een zwarte BMW met gestolen kentekenplaten volledig in de brand. De politie begint in de omgeving met een zoektocht naar de daders, maar niemand wordt aangetroffen. Ondanks reanimatie door brandweer en ambulancepersoneel, bezwijkt Luana ter plekke aan haar verwondingen.

 

Wie was Luana?

Luana ‘Luz’ Xavier was de vriendin van Najib ‘Ziggy’ Himmich. Dat was een vriend van Gwenette Martha, die op 22 mei 2014 is geliquideerd op de Amsterdamseweg. Na de liquidatie van Martha neemt Himmich de leiding over van de zaken die Martha aanstuurde. Hij verdwijnt echter wel van de aardbodem. Volgens politie informatie zou hij zijn ondergedoken in Marokko of Spanje.

Tijdens het onderduiken van Himmich in Spanje onderhoudt Luana bijna dagelijks contact met Himmich. Na een tijdje verwaterd dit contact en lukt het Luana niet meer om Himmich te pakken te krijgen. Zodoende reist Luana af naar Spanje om zelf te kijken. Op het onderduikadres in Madrid treft ze alleen zijn paspoort, telefoon, portemonnee en zijn kleren. Himmich zelf kan ze niet vinden.

De politie houdt er rekening mee dat Himmich is vermoord. Als de Panorama onderzoek doet en probeert om Himmich te vinden, stuiten zij ook op berichten dat hij om het leven is gebracht.

De recherche houdt als optie open dat Luana moest worden geliquideerd omdat ze mogelijk wist wie haar partner Himmich om het leven zou hebben gebracht, hierdoor zou ze een te groot risico hebben gevormd en moest ze dood. Ook sluit de recherche niet uit dat Himmich wellicht achter de opdracht zit voor het geven van de liquidatie, omdat Luana mogelijk tegen hem zou willen verklaren bij de politie. De familie van Luana sloot dit echter uit. Himmich stond namelijk bekend als een familieman.

Foto: NH Nieuws

Beeckestijn Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Gwenette Martha
Voltooide liquidatie: Gwenette Martha – 22 mei 2014 – Amsterdamseweg/Van SpaenstraatGwenette Martha zat op de donderdagavond in shoarmazaak Rooz op de Amsterdamseweg. Hij was daar met een vriend. Twee mannen komen Martha en zijn vriend vergezellen. Met een van deze twee mannen verlaat Martha vervolgens de shoarmatent. Buiten op de hoek met de Van Spaenstraat wordt hij vervolgens onder vuur genomen door automatische vuurwapens.

Drie schutters gaan er vervolgens vandoor in een zwarte BMW, die later uitgebrand wordt teruggevonden in Diemen. Op de Amsterdamseweg is de politie zeer snel aanwezig. Voor de toegesnelde agenten is direct duidelijk dat voor Martha alle hulp te laat komt, hij overlijdt ter plekke.

In de, normaliter rustige, woonwijk heerst veel verbijstering. De liquidatie heeft plaatsgevonden vlak voor een kinderdagverblijf. Kogels zijn op diverse plaatsen in woningen en auto’s ingeslagen. Het is een wonder dat er verder geen slachtoffers zijn gevallen. Uit onderzoek zou blijken dat Martha geraakt is door 80 kogels.

 

Wie was Gwenette Martha?

Gwenette had in zijn jongere jaren aanleg voor voetbal en haalde de jeugdopleiding van Ajax. Toen hij 18 werd, was hij getuige van het neerschieten van zijn broer na een vechtpartij. De moordenaar van zijn broer is later onder onduidelijke omstandigheden in een coffeeshop doodgeschoten.

Martha kende daarna een aantal jaren van (zware) criminaliteit. In 2007 werd hij veroordeeld voor het witwassen van geld, maar ontsnapte uit de gevangenis. De groep van Gwenette Martha wordt genoemd als een van de partijen die verwikkeld raakte in de bloederige onderwereldoorlog, die begon met de heftige schietpartij in december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam.

Op 26 mei 2013 werd de vriend, waarmee Gwenette Martha in shoarmazaak Rooz zat zelf geliquideerd op een dancefeest bij het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.

Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok

Amsterdamseweg Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Jules Yie
Voltooide liquidatie: Jules Yie – 10 oktober 2003 - Keizer Karelweg Amstelveen

Op vrijdag 10 oktober 2003, rond 10.30 uur, reed Jules Yie in zijn Mercedes CL500 over de Keizer Karelweg, ten noorden van het Stadshart. De auto van Yie wordt ineens onder vuur genomen door twee mannen vanuit de middenberm. Een van de schutters is gekleed in een camouflagepak.

Als de auto van Yie door de middenberm rijdt, loopt de schutter richting de auto en vuurde met zijn automatische vuurwapen opnieuw op de auto. Aan meerdere kanten is de auto doorzeefd met kogels.

In de auto zat niet alleen de toen 39-jarige Jules Yie, maar ook een dame. Ook deze komt door het vuurwapengeweld om het leven.

De beide daders zijn na de liquidatie op een rode scooter richting Amsterdam gevlucht en waren spoorloos. De omgeving van de Keizer Karelweg werd vervolgens ruim afgezet voor sporenonderzoek.

Wie was Jules Yie?

Yie was voor de Amsterdamse onderwereld geen onbekende. Yie behoorde tot de criminele groepering van Mink K. Jules had de bijnaam ‘Jules Bami’. De groep van Mink K. hield zich bezig met grootschalig import en export van wapens, XTC en Hasj. Yie was vooral de wapenhandelaar en had daar ook veel geld mee verdient. Yie stond ook bekend als eigenaar van de radiopiraat Radio Sjuul.

In het proces tegen Willem Holleeder werd de naam van Yie een paar keer genoemd. Mogelijk zou Holleeder daar wat mee te maken hebben gehad. In de rechtbank ontkende Holleeder echter iets te maken te hebben met de liquidatie op Yie, of Yie uberhaupt te kennen.

Volgens Vrij Nederland is Yie ook enige tijd actief geweest als informant voor de toenmalige BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst). Naast kennis over de wapenhandel van Mink K., deelde Yie informatie over frauderende opsporingsambtenaren en liquidaties.

Voor de moord op Yie en de dame is uiteindelijk nooit iemand veroordeeld of bekend uit welke richting het komt.

Keizer Karelweg Noord-Holland, Nederland
marker icon
icon-car.png
Cor van Hout en Robert ter Haak
Voltooide liquidatie: Cor van Hout en Robert ter Haak – 24 januari 2003 – Dorpsstraat Amstelveen

Cor van Hout en Robert ter Haak hebben samen net gegeten in een chinees restaurant in de Dorpsstraat. Als ze naar buiten lopen rijdt een rode motorfiets langs. De man achterop de motorfiets opent het vuur met een automatisch vuurwapen. Beide mannen raken daarbij zwaargewond. Cor van Hout overlijdt ter plaatse.

Robert ter Haak, een botenhandelaar, wordt nog met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Na enkele weken bezwijkt hij alsnog aan zijn verwondingen.

Het nieuws dat Cor van Hout is geliquideerd, verspreid zich zeer snel. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries is snel op de hoogte en komt poolshoogte nemen op de locatie.

Wie was Cor van Hout?

Cor van Hout stond vooral bekend als een van de Heineken-ontvoerders. Hij was het brein achter de ontvoering, die uitgevoerd werd met onder andere Willem Holleeder. De vriendin van Van Hout was Sonja Holleeder, de zus van Willem.

Na het uitzitten van zijn straf voor de Heineken-ontvoering, hield Van Hout zich direct alweer bezig met criminele activiteiten. In de loop der jaren zijn er diverse pogingen tot moord uitgevoerd op Flipper (bijnaam).

Na jaren van onderzoek heeft het OM bekend gemaakt Willem Holleeder als opdrachtgever te zien voor de moord op Van Hout en Ter Haak. Holleeder zelf zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de moord op Van Hout. In 2019 sprak de rechter uit dat Holleeder schuldig werd bevonden. Momenteel loopt nog het hoger beroep in deze zaak.


Dorpsstraat Noord-Holland, Nederland
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS