Home Politiek Goed voor Amstelveen (voorheen Lijst Höcker) Lijst Höcker maakt zich zorgen over illegaal lozen gevaarlijke afvalstoffen door klusbedrijven

Lijst Höcker maakt zich zorgen over illegaal lozen gevaarlijke afvalstoffen door klusbedrijven

AMSTELVEEN – De lokale politiek partij Lijst Höcker maakt zich grote zorgen over het lozen van gevaarlijke afvalstoffen door klusbedrijven en bedrijven die groot onderhoud plegen. De partij heeft signalen ontvangen dat dit steeds vaker voorkomt in onze gemeente.

“Amstelveen heeft te maken met grote renovaties, verbouwingen en restoraties. Voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen moet onder gepaalde voorwaarden betaald worden. Het schijnt dat daardoor juist ook milieudelicten ontstaan maar ook kost het kennelijk teveel moeite de gevaarlijke stoffen naar die plek te brengen waar het verder verwerkt kan worden,” stelt fractievoorzitter Jacqueline Höcker.

Lijst Höcker gaat komende week daarom aandacht vragen voor het probleem. De partij wil weten in hoeverre het probleem bekend is bij het college Höcker: “Wat wordt gedaan om die milieudelicten op te sporen? Welke mate van handhaving is er of is er te weinig capaciteit om te handhaven? Wij willen tevens percentage of cijfers hebben in hoeverre deze milieudelicten bekend zijn bij het college.” 

Volgens Höcker komen de klachten voornamelijk uit de buurt waar groot onderhoud gepleegd wordt en waar illegale klusjes mensen hun werkzaamheden doen. 

Mobiele versie afsluiten