Home Amstelveners Lichten op groen voor Middenhovens huttendorp De Meent

Lichten op groen voor Middenhovens huttendorp De Meent

huttendorp De Meent 2021 gaat door

AMSTELVEEN – Het was geruime tijd spannend maar de lichten voor Huttendorp De Meent 2021 staan dan toch op groen. Vele kinderen kunnen in de week van 12 tot en met 16 juli buitenaards gaan klussen op het veldje aan Grote Beer in Middenhoven.

Buitenaards? Ja, want het thema is dit jaar Het Ruimtedorp. Kinderen krijgen de opdracht om ook nu weer met hamer, spijkers en zaag aan te slag te gaan. Met als doel een twee verdiepingen tellende hut op te leveren, waarin op de donderdag overnacht mag worden. Tenminste, als de keurmeester je hut (of ruimteschip) stevig genoeg vindt. 

Niet alleen de kids, maar ook de vrijwilligers zelf staan te springen om er een topweek van te maken. “Het is heel lang spannend geweest, omdat de gemeente ook niet wist hoe het zou lopen. Toen kwam het verlossende telefoontje en hebben we alles op alles gezet om het dit jaar door te laten gaan,” zegt Robert Holtzer van de organisatie. 

“Wij als organisatieteam en alle vrijwilligers stonden al weken in de startblokken. Stiekem waren we verder gegaan met de voorbereidingen,” vult mede-organisator Marit van Elsdingen aan. 

Geen bonte avond

Maar omdat niet alles zeker was moeten aan sommige zaken nog wel een mouw worden gepast. “Wat we normaal in drie maanden doen, moet nu in drie weken,” legt Robert uit. 

Helaas moeten er wel enkele maatregelen worden genomen in vergelijking met andere jaren: “Helaas kunnen er geen ouders op het veld en er is geen bonte avond. Maar we gunnen het de kinderen zo. We willen gewoon het dorp kunnen draaien voor de kids.”

Robert en Marit kijken tevreden en kunnen niet wachten tot de start. Kunnen ze eindelijk weer roepen: ‘Niet rennen met de hamer!’  

Ruim honderd kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben zich al aangemeld om te komen klussen. Er is nog een aantal plekken vrij. Aanmelden kan in Ontmoetingscentrum De Meent aan de Orion. Meer info op de site van het Huttendorp.
Mobiele versie afsluiten